Τα μικρόβια ταξιδεύουν (και) με αεροπλάνο !!!

Στις καμπίνες των επιβατικών αεροπλάνων ταξιδεύουν και τα μικρόβια. 

Για να αποφύγετε λοιμώξεις, αρκεί να ακολουθήσετε δέκα χρυσούς κανόνες. Η πρώτη συμβουλή των ειδικών είναι να πλένετε συχνά τα χέρια: κάτω από το νερό, όχι με το μαντιλάκι...

Παίρνουν με ενοχλητική θρασύτητα το αεροπλάνο, το πρωί είναι εδώ και το απόγευμα στη Νέα Υόρκη. Ταξιδεύουν στην μπίζνες ή την οικονομική θέση, είναι γρήγοροι και παγκοσμιοποιημένοι τουρίστες. Τα μικρόβια και οι ιοί εκμεταλλεύονται κι αυτοί τη σύγχρονη εποχή, αλλάζουν γρήγορα χώρες, διαδίδουν γρίπες. 

Τον 12ο αιώνα, η βουβωνική πανώλη χρειάστηκε τρία χρόνια για να φτάσει από τη Νότια Ιταλία στην Αγγλία, τώρα αρκεί ένα εισιτήριο από το Ίντερνετ για να βρεθεί ένα μικρόβιο από τη Σιγκαπούρη στο Παρίσι. Στην εποχή του εμπορίου και των ανταλλαγών οι ασθένειες διαδίδονται πολύ πιο εύκολα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκδίδει οδηγίες, τις οποίες ενημερώνει διαρκώς, για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενους κινδύνους διάδοσης. Το 2003, το έτος που εμφανίσθηκε το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (Sars), 22 άνθρωποι αρρώστησαν εξαιτίας ενός μόνο επιβάτη που ήταν φορέας το ιού χωρίς να το γνωρίζει. Με μια πτήση Πεκίνο- Χονγκ Κονγκ, η εξαγωγή του ιού πραγματοποιήθηκε μέσα σε τρεις ώρες.

Έτοιμα για δράση  


Τα μικρόβια εγκαθίστανται στα καθίσματα του αεροπλάνου, στα φίλτρα αέρος, στο τσάι, αόρατα αλλά πανίσχυρα, έτοιμα για δράση. Κι όμως, για να τα αντιμετωπίσει κανείς θα αρκούσε να πλύνει τα χέρια, να τα πλύνει ξανά και ξανά. Με νερό, όχι με αρωματικά μαντιλάκια.

Αυτό επαναλαμβάνει διαρκώς ο καθηγητής Μαρκ Τζέντρο της Κλινικής Λέιχι στη Μασαχουσέτη, ο οποίος έχει αφιερώσει διάφορες μελέτες στα μικρόβια-ταξιδιώτες. Αυτό που απαιτείται, υπογραμμίζει, είναι στοιχειώδης υγιεινή.

«Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο κίνδυνος διάδοσης είναι τόσο αυξημένος», καθησυχάζει στην ιταλική «Ρεπούμπλικα» ο Πιέτρο Καραμέλλο διευθυντής της Διεύθυνσης Μολυσματικών Νόσων στο νοσοκομείο «Αμεντέο Σαβόια» του Τορίνο. «Υπάρχουν κίνδυνοι διάδοσης όπως σε κάθε κατάσταση συνωστισμού, για παράδειγμα στο γραφείο. Αυτό που κάνει το αεροπλάνο, είναι να διευκολύνει την ταχεία μετακίνηση του ιού από τη μια άκρη του κόσμου στην άλλη».


Πηγή:tanea.gr
http://www.real.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)