Στους λογαριασμούς την Τετάρτη, η εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης !!!

Μέχρι στιγμής όλα έχουν κυλήσει ομαλά με τους ελέγχους και στόχος είναι μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης να έχουν πιστωθεί οι λογαριασμοί μέσω της Τράπεζας Πειραιώς-ΑΤΕ, οπότε θα είναι διαθέσιμα τα χρήματα από την Πέμπτη.

Οι πληροφορίες ανέφερουν ότι την ανακοίνωση της εξόφλησης της β' δόσης του τσεκ ύψους 1,1 δισ. θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Βέβαια, πηγές του υπουργείου αφήνουν ένα περιθώριο ακόμα μίας ημέρας, σε περίπτωση που υπάρξει κάποια καθυστέρηση, οπότε τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από την Παρασκευή, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει σχετική επίσημη ενημέρωση.


Το ποσό είναι συνολικά 1,1 δισ. ευρώ και, εν τω μεταξύ, έχουν λυθεί και κάποια τοπικά προβλήματα (Έβρος και Θάσος) με τις αναδασωτέες εκτάσεις, που δεν είχαν πάρει την προκαταβολή.

Η απορία, όμως, των αναγνωστών του Agronews ήρθε μαζί με την "κουτσουρεμένη" κατά 10-15% επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου σε σχέση με πέρυσι. Τα χρήματα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς για ανάληψη από τα ταμεία των τραπεζών από τη Δευτέρα, αλλά οι δικαιούχοι διαπιστώνουν ότι είναι λιγότερα. 

Πολλά είναι, πάντως, τα ερωτηματικά για την επόμενη χρονιά, που τίποτα δεν είναι σίγουρο, αν δούμε από τις προθέσεις της τρόικα σε σχέση με τις φοροαπαλλαγές.

Για την πορεία των πληρωμών, για το φορολογικό των αγροτών και για ό,τι άλλο απασχολεί την ελληνική γεωργία, ενημερώνεται σε λίγη ώρα ο πρωθυπουργός της χώρας, Αντώνης Σαμαράς, κατά την επίσκεψή του στην πλατεία Βάθη, όπου έχει προγραμαμτισμένη συνάντηση με τον υπουργό, Θανάση Τσαυτάρη. 

Ο κ. Σαμαράς θα φτάσει στις 9.30 και θα έχει συνεργασία με όλη την πολιτική ηγεσία και τα στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

http://www.agronews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews