Υδρογονάνθρακες αξίας έως 1,3 τρισ. δολ. στην Ελλάδα – Έκθεση στον πρωθυπουργό !!!

Σε 1,3 τρισ. δολάρια ανεβάζει το όφελος για το Δημόσιο από τα  κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που κρύβονται στο ελληνικό υπέδαφος έκθεση τριών Ελλήνων καθηγητών που βρίσκεται στο γραφείο του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Στην έκθεση, που υπογράφεται από τους επιστήμονες Ηλία Κονοφάγο Αντώνη Φώσκολο και Νίκο Λυγερό και δημοσιεύεται στη Real News, περιγράφονται όλες οι ενέργειες που πρέπει άμεσα να γίνουν για την εκμετάλλευση των ελληνικών υδρογονανθράκων.

Οι τρεις καθηγητές παρέδωσαν οι ίδιοι την έκθεση στον πρωθυπουργό και εισηγούνται την άμεση διευθέτηση του θέματος της ΑΟΖ με τους γείτονες, αλλά και τη δημιουργία του κατάλληλου πολιτικού κλίματος.

Η αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου που εντοπίζονται νότια της Κρήτης μπορούν να αποφέρουν στο Δημόσιο έσοδα ύψους 270 δισ. δολαρίων, ενώ, εάν συνυπολογιστεί και η πιθανότητα ανακάλυψης πετρελαίου, το όφελος θα μπορούσε να ανέλθει έως τα 1,3 δισ. δολάρια.

Το δημοσίευμα της Real News έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά την έκθεση της γερμανικής κεντρικής τράπεζας Deutsche Bank που ανέβαζε την αξία των ελληνικών υδρογονανθράκων σε 550 και πλέον δισ. Ευρώ και περιλάμβανε προτάσεις για την αξιοποίησή τους.

Η είδηση για έκθεση των τριών καθηγητών στα χέρια του Αντώνη Σαμαρά έκανε την εμφάνισή της και στις αρχές Οκτωβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters. 
http://www.econews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)