Μαζικοί θάνατοι ψαριών στον Πηνειό !!!

Δεκάδες νεκρά ψάρια εντοπίστηκαν στον Πηνειό ποταμό και συγκεκριμένα, στο ύψος της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη και με κατεύθυνση τη Λάρισα.

Σύμφωνα με tanea.gr για το περιστατικό ενημερώθηκε ο δήμος Τεμπών και ο περιβαλλοντικός Σύλλογος Δρυάς, εκπρόσωποι του οποίου μετέβησαν στο σημείο και συνέλλεξαν δείγματα προκειμένου να διαπιστώσουν το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής.

Τα δείγματα εστάλησαν στις αρμόδιες υπηρεσίες, ωστόσο όπως καταγγέλλουν εκπρόσωποι του Συλλόγου Δρυάς, «το πιθανότερο είναι τα ψάρια να δηλητηριάστηκαν από κάποια χημική ουσία που έριξαν στο νερό αλλοδαποί, προκειμένου αυτά να ψοφήσουν, να βγουν στην επιφάνεια του ποταμού και να τα περισυλλέξουν, καθώς ανάλογα κρούσματα έχουν υπάρξει και στο παρελθόν».

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο φαινόμενο σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες και στον ποταμό Κερκινίτη, παραπόταμο του Στρυμόνα, που ρέει παράκτια της λίμνης Κερκίνης, όπου χιλιάδες νεκρά ψάρια επέπλεαν στην επιφάνεια των υδάτων.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι μαζικοί θάνατοι των ψαριών οφείλονται στην πτώση της στάθμης του ποταμού και της λίμνης Κερκίνης, ωστόσο για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)