ΔΕΗ: προσλαμβάνει σεκιούριτι για τα καλώδια – Μάστιγα οι κλοπές !!!

Σε μείζον οικονομικό πρόβλημα εξελίσσεται για τη ΔΕΗ το φαινόμενο της κλοπής των μετασχηματιστών του δικτύου της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας kathimerini.gr, η διοίκηση της επιχείρησης σκέφτεται να αναθέσει την προστασία του δικτύου της σε εταιρεία security, καθώς εκτιμάται ότι η επιβάρυνση δεν θα ξεπερνά το 10% της συνολικής απώλειας που έχει υποστεί η ΔΕΗ από τις κλοπές των μετασχηματιστών.

Σύμφωνα με στελέχη της επιχείρησης, οι μέθοδοι κλοπών των μετασχηματιστών εξελίσσονται συνεχώς και τα οργανωμένα κυκλώματα συνεχίζουν τη μαζική αφαίρεση μετασχηματιστών όσα μέτρα και αν επινοεί η επιχείρηση.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι έχει κλαπεί το 50% των μετασχηματιστών χαμηλής τάσης από τη ΔΕΗ, με το πρόβλημα να εντοπίζεται κυρίως σε Θήβα, Λειβαδιά, Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία.

Οι κλοπές διαπράττονται από οργανωμένες συμμορίες, κυρίως αλλοδαπών. Ένας μετασχηματιστής αποδίδει στους κλεπταποδόχους 120 κιλά χαλκού.
Αποστολή λογαριασμών με το Ειδικό Τέλος Ακινήτων

Στους λογαριασμούς της ΔΕΗ που αποστέλλονται τις επόμενες ημέρες περιλαμβάνεται η πρώτη δόση του ειδικού τέλους ακινήτων.

Οι δήμοι έχουν προμηθεύσει τη ΔΕΗ με τα απαραίτητα στοιχεία για τις νέες τιμές ζώνης, καθώς είχαν διαπιστωθεί προβλήματα ως προς τον υπολογισμό του φόρου.

Σημειώνεται ότι δεν προβλέπεται διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος για όσους δεν πληρώσουν το «χαράτσι», ωστόσο η Εφορία διαθέτει τα μέσα για κατασχέσεις εισοδημάτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων.

Το ειδικό τέλος ακινήτων θα καταβληθεί σε πέντε διμηνιαίες δόσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)