Θερινό ωράριο σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία !!!

Από τις 9:30-17:30 θα διαμορφωθεί προσωρινά το θερινό ωράριο λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων, με βάση τις οδηγίες που απέστειλε χτες ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Πέτρος Αλιβιζάτος προς τη γενική γραμματέα Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Ο υφυπουργός, αναγνωρίζοντας την καθυστέρηση των διαδικασιών προσλήψεων εποχικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ λόγω εκλογών, η οποία δεν επιτρέπει την έκδοση σχετικής διοικητικής πράξης για το θερινό ωράριο, όπως επίσης και τις έντονες διαμαρτυρίες του τουριστικού κόσμου, ζήτησε την άμεση εφαρμογή του προσωρινού ωραρίου λειτουργίας.

Η προσωρινή λειτουργία κατά το συγκεκριμένο διάστημα αναιρεί την ανάγκη στελέχωσης προσωπικού σε δύο βάρδιες, προκειμένου οι χώροι να λειτουργούν και μετά τις 15:00.


Το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται τους χώρους αρμοδιότητας του ΥΠΠΟΤ από τις 10:00-17:00. Το ωράριο αυτό δεν ισχύει για αρχαιολογικούς χώρους που λειτουργούν ήδη με δύο βάρδιες και πέραν τις 15:00, όπως η Ακρόπολη, οι οποίοι συνεχίζουν με το υφιστάμενο ωράριό τους.

Παράλληλα, ο υφυπουργός απέστειλε οδηγίες για την καλύτερη αξιοποίηση του υπάρχοντος φυλακτικού προσωπικού, ζητώντας την άμεση απεμπλοκή του από τυχόν καθήκοντα και εγκαταστάσεις που δεν αποτελούν αρμοδιότητά του και ζήτησε να αναπροσαρμοστούν οι εκτελούμενες υπηρεσίες, προκειμένου να επιτευχθεί καλύτερη φύλαξη τομέων.


Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου 
http://www.zougla.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)