Βροχή αστεριών στην Ελλάδα !!!

Ανοιξιάτικα πεφταστέρια θα κατακλύσουν τον ελληνικό ουρανό το Σάββατο και την Κυριακή, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα σε όσους έχουν την υπομονή τα παρακολουθήσουν.

Καθώς η τροχιά της Γης συναντάται με την ουρά των υπολειμμάτων του κομήτη ''Θάτσερ'', η ατμόσφαιρα του πλανήτη μας πλημμυρίζει από διάττοντες αστέρες που θα είναι ορατοί με γυμνό μάτι σε όλη τη χώρα.

Πρόκειται για τους ''Λυρίδες'' που καταγράφηκαν για πρώτη φορά το 687 π.Χ. από τους Κινέζους και αποτελούνται από μικροσκοπικά σωματίδια με βάρος περίπου ενός γραμμαρίου.

Η κορύφωση του φαινομένου αναμένεται τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Οι παρατηρητές θα πρέπει να βρίσκονται σε σκοτεινά σημεία χωρίς φωτορύπανση και να κοιτούν  βορειοανατολικά.

Ευνοϊκό για τους παρατηρητές είναι πως στις 21 Απριλίου το φεγγάρι δε θα φωτίζει το νυχτερινό ουρανό, καθώς υπάρχει ''Νέα Σελήνη''.

Οι ''Λυρίδες'' έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους από τις 16 Απριλίου, εμφανιζόμενοι όμως αραιά στον ουρανό του βόρειου ημισφαιρίου, ενώ αναμένεται να πέφτουν μέχρι τις 25 Απριλίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)