Ο εμίρης του Κατάρ αγόρασε το ελληνικό νησάκι του Ιονίου, Οξιά !!!

Στα χέρια του Εμίρη του Κατάρ περνά ένα από τα ομορφότερα νησάκια του Ιονίου, η Οξιά, που ανήκει στο σύμπλεγμα των Εχινάδων και βρίσκεται στα ανοιχτά του λιμανιού του Αστακού, στην Αιτωλοακαρνανία, έναντι 5 εκατ. ευρώ.

Ο Εμίρης του Κατάρ, Sheikh Hamad bin Khalifa Al-Thani, πληρώνοντας το ποσό των 5 εκατ. ευρώ τις επόμενες ημέρες θα έχει και επισήμως στην κατοχή του το ακατοίκητο νησάκι Οξιά, έκτασης 5.500 στρεμμάτων, στο Ιόνιο Πέλαγος. Το πανέμορφο ιδιόκτητο νησί -που ανήκει και στο Δίκτυο NATURA 2000- καταλήγει στον εμίρη μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις με τα μέλη της οικογένειας Σπύρου Σταμούλη.

Φωτογραφίες της Οξιάς είχαν αναρτηθεί σε ιστοσελίδες μεγάλων διεθνών μεσιτικών πρακτορείων, με τιμή πώλησης τα 6,9 εκατ. δολ. Μάλιστα, από την αρχή είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον Έλληνες επιχειρηματίες, Ρώσοι και πολλοί άλλοι. Η μείωση στην τελική τιμή αγοράς αποδίδεται στους αυξημένους φόρους ακινήτων που έχει επιβάλλει η ελληνική κυβέρνηση. 
Οι φόροι αυτοί έχουν προκαλέσει μεγάλη κινητικότητα στην αγορά μικρών ιδιόκτητων νησιών στην Ελλάδα, καθώς οι ιδιοκτήτες τους θέλουν να τα ξεφορτωθούν

Η οικογένεια Σταμούλη, είναι οικογένεια ομογενών από την Αυστραλία, με αμύθητη περιουσία εντός και εκτός Ελλάδας. Η περιουσία της οικογένειας περιλαμβάνει το συγκρότημα “Vogue” στο προάστιο South Yarra της Μελβούρνης, ένα ξενοδοχείο στην Αθήνα, τον ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό 3ΧΥ και την εφημερίδα “Τα Νέα” στην Αυστραλία.
www.traveldailynews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)