Πανσέληνος στις ελληνικές αρχαιότητες στις 21 Αυγούστου !!!

Ανοιχτοί 70 αρχαιολογικοί χώροι

Μουσικές συναυλίες στον λόφο Φιλοπάππου και την Ελευσίνα, αφιέρωμα στον Λόρκα στις Κυκλάδες και πλήθος άλλων εκδηλώσεων, που θα γνωστοποιηθούν σταδιακά, έχουν προγραμματιστεί για την αυγουστιάτικη πανσέληνο, της Τετάρτης, 21 του μήνα.

Τουλάχιστον 71 σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος-χώροι, μουσεία, μνημεία- θα υποδεχτούν την πιο διάσημη πανσέληνο της χρονιάς.

Αριθμός που διαρκώς αυξάνεται, όπως ειπώθηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, τα μέλη του οποίου δεν έφεραν -όπως αναμενόταν- καμιά αντίρρηση ως προς τη λειτουργία αρχαιολογικών χώρων και μουσείων ανά την επικράτεια τη βραδιά της πανσελήνου.


Μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις, βιντεοπροβολές και παρατηρήσεις άστρων είναι μεταξύ των εκδηλώσεων που θα πλαισιώσουν τον πετυχημένο θεσμό.

Από τη Θράκη ως την Κρήτη και από τα Επτάνησα ως τα Δωδεκάνησα, δεκάδες μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί, με εκδηλώσεις, ή μη.

Για παράδειγμα, στον λόφο του Φιλοπάππου θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Φιλαρμονικής του δήμου Αθηναίων, ενώ ο αρχαιολογικός χώρος της Ελευσίνας θα πλημμυρίσει με μουσική.

Επίσης, αρχαιολογικοί χώροι στα νησιά των Κυκλάδων, που θα συμμετάσχουν στον εορτασμό, θα «συντονιστούν» στην ποίηση του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, καθώς μεταξύ 22:00 με 23:00 το βράδυ θα ακουστεί ο «Θρήνος για τον Ιγνάθιο Σάντσιεθ Μεχίας» σε απαγγελία Μάνου Κατράκη.

«Παρά τις πολύ δύσκολες μέρες που περνάμε, θέλουμε να προσφέρουμε μια βραδιά χαράς κοντά στα μνημεία. Θεωρούμε ότι οι εκδηλώσεις της πανσελήνου πρέπει να υλοποιηθούν και φέτος για να πραγματοποιηθεί αυτή η επαφή με τα αρχαία υπό το αυγουστιάτικο φεγγάρι» δήλωσε στο ΚΑΣ η γενική διευθύντρια αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μαρία Ανδρεαδάκη- Βλαζάκη.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)