100 αρχαιολογικοί χώροι ανοιχτοί στην Αυγουστιάτικη Πανσέληνο !!!

Περισσότεροι από 100 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία στην Αττική αλλά και σε όλη την επικράτεια, από τη Ζώνη του Έβρου ώς τη Φαιστό της Κρήτης και από το Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας μέχρι το Ηραίο της Σάμου, θα παραμείνουν ανοιχτοί τη βραδιά της 21ης Αυγούστου 2013, με αφορμή την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις και άλλες εκδηλώσεις ή και απλές επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία, προσφέρει, με ελεύθερη είσοδο στον κόσμο, μια βραδιά χαράς και αισιοδοξίας «Στο Φως του Φεγγαριού». 

Με αφορμή τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος ευχαρίστησε το επιστημονικό και λοιπό προσωπικό του υπουργείου, αλλά και τα στελέχη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, για την καθοριστική τους συμβολή στην επιτυχία αυτής της βραδιάς. Επιπλέον εξέφρασε τις ευχαριστίες του και στους εκπροσώπους των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων και των άλλων τοπικών φορέων για την υποστήριξη του θεσμού.

Αξίζει να επισημανθεί ότι οι αρχαιολογικοί χώροι της Ακρόπολης και του Σουνίου δεν θα παραμείνουν ανοιχτοί μετά τις 20:00 για την βραδιά της Πανσελήνου, για λόγους ασφαλείας των επισκεπτών, εξαιτίας των έργων που εκτελούνται στους χώρους αυτούς.
Ειδικότερα για το Σούνιο, όσοι επιθυμούν, μπορούν να απολαύσουν τον Ναό του Ποσειδώνα από το γειτονικό ύψωμα, όπου η πρόσβαση είναι επίσης ελεύθερη.

http://www.tovima.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)