ΔΕΗ: νέες αυξήσεις σε οικιακά και αγροτικά τιμολόγια από Σεπτέμβριο !!!

Αυξήσεις στα τιμολόγια της χαμηλής τάσης του ρεύματος θα έρθουν το φθινόπωρο, παρά το γεγονός ότι το ΥΠΕΚΑ αποκλείει, έως τώρα, νέες αυξήσεις.

Και αυτό, σύμφωνα με τη naftemporiki.gr, γιατί δεν έχει ικανοποιηθεί ο σχετικός όρος του μνημονίου για άρση όλων των σταυροειδών επιδοτήσεων.
Ειδικότερα, πριν την πλήρη απελευθέρωση των τιμολογίων χαμηλής τάσης την 1η Ιουλίου θα έπρεπε να έχουν γίνει όλες οι κατηγορίες τιμολογίων κοστοβαρείς.
Κάποια βήματα είχαν γίνει τον Ιανουάριο με την επιβολή των τελευταίων αυξήσεων και σχεδιάζονταν περαιτέρω αλλαγές τον Μάιο και τον Ιούλιο, οι οποίες ωστόσο δεν σημειώθηκαν.
Στην πράξη η κατάργηση των σταυροειδών επιδοτήσεων σημαίνει αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια μικρής κατανάλωσης αλλά και στα αγροτικά τιμολόγια με παράλληλη ελάφρυνση των εμπορικών τιμολογίων.
Μάλιστα βάσει των προβλέψεων του μνημονίου θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα ενιαίο οικιακό τιμολόγιο σε ό,τι αφορά την ενέργεια.
 

Διαφοροποίηση ανάλογα με το ύψος της κατανάλωσης δεν δικαιολογείται, αφού δεν αποτελεί στοιχείο ξεχωριστού προφίλ καταναλωτή.
Ξεχωριστό είδος καταναλωτή έχουμε όταν η συμπεριφορά του μέσα στο 24ωρο είναι διαφορετική (μόνο νύχτα κ.λπ.), πράγμα που δεν συμβαίνει με τους οικιακούς, ανεξάρτητα από το πόσο ρεύμα καταναλώνουν.
Το ενιαίο οικιακό τιμολόγιο, που θα φέρει αυξήσεις για τις χαμηλές καταναλώσεις και τα αγροτικά, θα το θέσει η τρόικα το Σεπτέμβριο.

http://www.econews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)