«Αγάπη μου, έβαψα το γκαζόν…» !!!

Το γρασίδι δημιουργεί μαι εντυπωσιακή εικόνα όπου κι αν τοποθετηθεί, αν και είναι αρκετά δύσκολο στη διατήρηση του έντονου πράσινου χρώματος καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου. 

Απαιτείται αρκετό νερό για να παραμένει «φρέσκο» και υγιές, ενώ η παραμικρή ξηρασία και έλλειψη επαρκούς ηλιοφάνειας δημιουργεί ξερά τμήματα στην επιφάνειά του.

Ένας νέος τρόπος διατήρησης του πράσινου χρώματος στο γκαζόν έρχεται από τη Νέα Υόρκη μέσω της εταιρείας Grass is Greener Lawn Painting, η οποία αναλαμβάνει να ξαναφέρει το κατεστραμμένο γρασίδι στην πρότερη καλή του κατάσταση με… βαφή!

Μάλιστα, καλά διαβάζετε. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας βάφουν το γκαζόν σε έντονο πράσινο χρώμα, δίνοντας ξανά τη χαμένη «αίγλη» στον κήπο ή την αυλή. Η βαφή εφαρμόζεται στο χορτάρι με ψεκασμούς και μπορεί να διατηρηθεί ανέπαφη μέχρι και πέντε μήνες.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, ενώ το χρώμα ακίνδυνο και μη τοξικό για ανθρώπους και ζώα. «Δεν είναι μόνο η ξηρασία που μας αναγκάζει να βάφουμε το γκαζόν αλλά και η ανάγκη να χρησιμοποιούμε το νερό με φειδώ, ανεξάρτητα από τις κλιματικές συνθήκες», αναφέρουν οι υπεύθυνοι της εταιρείας.

Η νέα μόδα κάνει θραύση στην Αμερική ως μια απολύτως οικολογική ιδέα, ενώ οι ιδιώτες μπορούν να κάνουν και μόνοι τους τον… ελαιοχρωματισμό στο γκαζόν, παραγγέλνοντας on-line το χρώμα της αρεσκείας τους.

http://perierga.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Άγιος Φανούριος !!! (συνταγή φανουρόπιτας)