Τέθηκε σε λειτουργία ο πρώτος φωτοβολταϊκός σταθμός ισχύος 500kW της ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα !!!

Στις 24 Απριλίου 2012 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ηλέκτριση και τέθηκε σε λειτουργία ο πρώτος φωτοβολταϊκός σταθμός της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ισχύος 500kW. Ο φωτοβολταϊκός σταθμός, η κατασκευή του οποίου έγινε σύμφωνα με το Πρότυπο ΕΝ 62446:2009,  βρίσκεται στη θέση Βλύχα Αττικής, παρακείμενος των βιομηχανικών εγκαταστάσεων Ελευσίνας και θα παράγει ετησίως περίπου 740.000 kWh "πράσινης" ηλεκτρικής ενέργειας.
Στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμες πηγές, η ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες έχει θέσει ως στόχο την ανάπτυξη σημαντικής εγκατεστημένης ισχύος στα επόμενα χρόνια, συμβάλλοντας έτσι στην εξισορρόπηση του ισοζυγίου εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. 

Σκοπός είναι η μείωση του αποτυπώματος άνθρακα του Ομίλου κατά τουλάχιστον 250.000  τόνους ετησίως, αντισταθμίζοντας μέρος των εκπομπών CO2 που αντιστοιχεί στις δραστηριότητες διύλισης και ηλεκτροπαραγωγής.

Στο χαρτοφυλάκιο έργων της ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες ήδη περιλαμβάνονται φωτοβολταϊκά έργα υπό υλοποίηση και έργα που έχουν υποβληθεί προς αδειοδότηση στη ΡΑΕ συνολικού μεγέθους άνω των 90MW, ένα έργο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα ισχύος 4.7MW καθώς και σειρά επιπλέον έργων ΑΠΕ (φωτοβολταϊκά, αιολικό, υβριδικό), που θα υποβληθούν στη ΡΑΕ τους προσεχείς μήνες.
 

Παράλληλα η ΕΛΠΕ επενδύει στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών στις ΑΠΕ, με στοχευμένη υποστήριξη ερευνητικών προγραμμάτων, σε συνεργασία με ελληνικά πανεπιστήμια και ερευνητικούς φορείς.  
zouzounews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)