Σαν σήμερα Del Shannon !!!

O Del Shannon  γεννήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 1934 στο Michigan.

Ήταν από τους πρωτοπόρους στην country rock μουσική, ένα είδος που άνθησε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '60 στις νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες. 

Ιδιαίτερα παραγωγική ήταν για τον ίδιο η δεκαετία του '60, όπου έγραψε και τραγούδησε πολλά επιτυχημένα singles με κορυφαίο το αξεπέραστο Runaway.

Το τραγούδι κυκλοφόρησε τον Μάρτη του 1961 κι έφτασε Νο 1 και στις ΗΠΑ και στην Μεγ. Βρετανία. Ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του, και αποτελεί ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα τραγούδια της country rock και της δεκαετίας του ΄60. 
Συνθέτες του τραγουδιού ήταν ο ίδιος και ο κημπορντίστας Max Crook, ο οποίος και παίζει στο τραγούδι το πρωτότυπο synthesizer που ονομάζεται musitron. Οι στίχοι του αναφέρονται στον ίδιο τον Shannon και στις σχέσεις του. 

Η καριέρα του διακόπηκε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '70 αφού είχε πολύ σοβαρά προβλήματα με το αλκοόλ, στη δεκαετία του '80 προσπάθησε να επανέλθει δισκογραφικά, έγραψε κάποια τραγούδια με τη βοήθεια του Jeff Lynne και το τελευταίο επιτυχημένο του single ήταν το 1985 το τραγούδι In My Arms Again. 

Στις 8 Φεβρουαρίου του 1990 πεθαίνει σε ηλικία 50 ετών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)