Χανιά: Ίδρυσαν τράπεζα τροφίμων !!!

Τράπεζα τροφίμων ίδρυσαν στα Χανιά τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου «Κύτταρο». Η τράπεζα φιλοξενείται σε χώρο που παραχώρησε το παράρτημα Χανίων των ΤΕΙ Κρήτης.

Πρόκειται για σημαντική και παράλληλα πρωτότυπη πρωτοβουλία, που ανέλαβαν από κοινού οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των τριών δημοτικών σχολείων και του γυμνασίου Χαλέπας στα Χανιά. 

Οι σύλλογοι αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να ιδρύσουν έναν ενιαίο πολιτιστικό σύλλογο, το «Κύτταρο», και μέσα από αυτόν να ιδρύσουν και να λειτουργήσουν τράπεζα τροφίμων.

Όπως δήλωσε το μέλος της προσωρινής διοίκησης του πολιτιστικού συλλόγου, Μανώλης Σαλεβουράκης, «έχουμε συγκεντρώσει περίπου 1500 κωδικούς τροφίμων. Σε συνεργασία με κοινωνικούς λειτουργούς και εκπαιδευτικούς θα τα διαθέσουμε σε οικογένειες από τα 4 σχολεία».

Σε περίπτωση που υπάρξουν στην τράπεζα περισσεύματα τροφίμων, αυτά θα δίνονται σε συνεργασία με τις δύο ενορίες της περιοχής σε πολίτες από τη Χαλέπα, ενώ αν και πάλι υπάρχει περίσσευμα η τράπεζα τροφίμων θα δίνει τρόφιμα και σε άλλους πολίτες.
 
Η τράπεζα θα λειτουργεί καθημερινά 08.30-10.00 και 18.00-20.00 με τη βοήθεια 50 εθελοντών γονέων των σχολείων της περιοχής.


http://peri-planomenos.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)