Σαν σήμερα - Bo Diddley !!!

Bo Diddley  (30/12/1928 -- 2/6/2008)

Ο Μπο Ντίντλεϊ (παρατσούκλι που κράτησε από την εποχή που ήταν μποξέρ) γεννήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 1928 ως Οθα Ελα Μπέιτς στο ΜακΚόμπ του Μισισιπή. 

Μωρό υιοθετήθηκε από την ξαδέρφη της μητέρας του και μαζί με τη νέα του οικογένεια μετακόμισε στο Σικάγο, όπου από την ηλικία των πέντε ετών άρχισε να σπουδάζει βιολί. 

Γρήγορα έμαθε μόνος του κιθάρα, τρομπόνι, ενώ συμμετείχε και στην εκκλησιαστική χορωδία της περιοχής του. Το μουσικό ταλέντο του άρχισε να αναγνωρίζεται από νωρίς.

Από το 1955 άρχισε να ηχογραφεί στις εταιρείες Checker και Chess, ενώ τα περισσότερα τραγούδια του μεσουράνησαν κυρίως στα R&B αλλά και στα ποπ τσαρτ. Είχε τιμηθεί με βραβείο Γκράμι και η μουσική του δεν επηρέασε μόνο τους Ρόλινγκ Στόουνς αλλά τον Μπρους Σπρίνγκστιν και τους U2.
Πασίγνωστος για τον μοναδικό τρόπο που έπαιζε με την τετράγωνη κιθάρα του τον χαρακτηριστικό «ρυθμό Μπο Ντίντλεϊ», ένα δυναμικό ακατέργαστο στιλ επηρεασμένο από τους μουσικούς του δρόμου. 

Υπήρξε επίσης μέντορας των Ρόλινγκ Στόουνς, εξαιρετικός τραγουδιστής και συνθέτης. Ανάμεσα στις μεγάλες επιτυχίες του ήταν και τα τραγούδια: «Who do you love», «Ι' am a man», «Mona», «Ooh babe», «Road runner», «Υου can't judge a book by the cover», «Say man»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)