113 εκατομμύρια ευρώ θα ξοδέψουν οι Γερμανοί για πυροτεχνήματα !!!

Ολόκληρη η Ευρώπη ετοιμάζεται να υποδεχθεί το 2012 στη σκιά της κρίσης και των περικοπών. Ή μήπως όχι; Στην Γερμανία αναμένεται ότι θα δαπανήσουν 113 εκατομμύρια ευρώ για... πυροτεχνήματα!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle, από χθες άρχισε και επίσημα η πώληση πυροτεχνημάτων, βεγγαλικών και ρουκετών στη Γερμανία για την υποδοχή του νέου χρόνου. Φέτος οι κατασκευαστές έχουν φέρει στην αγορά πυροτεχνήματα με πιο ισχυρούς μηχανισμούς πυροδότησης.

Η πώληση και η χρήση δεν γίνεται ελεύθερα, υπάρχουν συγκεκριμένοι περιορισμοί.  Καταρχήν απαγορεύεται η πώληση σε άτομα κάτω των 18 χρόνων και η χρήση πυροτεχνημάτων θα πρέπει να γίνει αυστηρά μόνο στις 31 Δεκεμβρίου και 1η Ιανουαρίου μακριά από εκκλησίες, νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς, γηροκομεία και ξυλότυπα. Ορισμένοι δήμαρχοι έχουν απαγορεύσει τη ρήψη πυροτεχνημάτων στο παλιό τμήμα των πόλεών τους.
 
Ο Σύνδεσμος Βιομηχανίας Πυροτεχνημάτων υπολογίζει ότι και φέτος θα κάνει τζίρο γύρω στα 113 εκατομ. ευρώ και μάλιστα ίσως να τον ξεπεράσει, δεδομένου ότι φέτος επιτρέπεται για πρώτη φορά η κυκλοφορία πυροτεχνημάτων με πιο ισχυρούς μηχανισμούς πυροδότησης. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη οδηγία, επιτρέπεται να φέρουν εκρηκτική μάζα μέχρι 500 γραμμάρια σε ορισμένες περιπτώσεις και 600, όταν μέχρι σήμερα το όριο ήταν 200 γραμμάρια.

Το Συνδικάτο της Αστυνομίας έχει εκφράσει φόβους ότι λόγω αυτής της αναβαθμισμένης εκρηκτικής δύναμης των πυροτεχνημάτων θα σημειωθούν περισσότερα ατυχήματα το βράδυ της Πρωτοχρονιάς από ότι τα προηγούμενα χρόνια. 

Το πρόβλημα επιτείνεται από τον μεγάλο αριθμό των παράνομων – και πιο φτηνών - πυροτεχνημάτων που εισάγονται κάθε χρόνο στη Γερμανία. Η υπερβολική χρήση αλκοόλ, οι κακές καιρικές συνθήκες, η απειρία και η απροσεξία αποτελούν ένα επικίνδυνο μείγμα παραγόντων που κάνει αυτά τα 113 εκατομ. ευρώ ακόμη πιο «επικίνδυνα». 

Δεν είναι εξάλλου λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι αποτελεί ύβρη σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε να γίνονται στη κυριολεξία παρανάλωμα πυρός μέσα σε λίγες ώρες 113 εκατομμύρια ευρώ…

 http://www.blog.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)