Η Google τιμά με το doodle της, την «Ημέρα του παιδιού» !!!


Με ένα υπέροχο - πολύχρωμο doodle η Google τιμά την σημερινή ημέρα: Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού !!!

Η 20ή Νοεμβρίου, επέτειος της υιοθέτησης από τον ΟΗΕ της «Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Παιδιού» το 1959 και της «Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού» το 1989, έχει καθιερωθεί ως «Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού».

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ είχε συστήσει, με απόφασή της ήδη από το Δεκέμβριο 1954, σε όλες τις χώρες να καθιερώσουν μία ημέρα για την προώθηση της παγκόσμιας αδελφοσύνης και κατανόησης μεταξύ των παιδιών αλλά και της ευημερίας τους. 


Η ημέρα αυτή προτάθηκε να γιορτάζεται με τρόπο και σε ημερομηνία που η κάθε χώρα έκρινε κατάλληλα. Έτσι η «Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού» γιορτάζεται σε διαφορετικές ημερομηνίες ανά τον κόσμο.

Στην Ελλάδα γιορτάζεται την 11η Δεκεμβρίου – γενέθλια ημέρα της UNICEF - United Nations Children's Fund (Ταμείο Παιδιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών) που ιδρύθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1946 για να βοηθήσει αρχικά τα παιδιά της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Κίνας μετά το τέλος του Β’ παγκοσμίου Πολέμου.

Την έχουν επικυρώσει όλα τα κράτη του κόσμου, εκτός των ΗΠΑ και της Σομαλίας (η χώρα μας την επικύρωσε στις 2 Δεκεμβρίου 1992 με τον νόμο 2101), και τα 54 άρθρα της καλύπτουν όλα τα δικαιώματα των παιδιών που χωρίζονται σε 4 τομείς: Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Δικαιώματα Συμμετοχής.

Παρά τα διεθνή κείμενα προστασίας των παιδιών, που σε πολλές χώρες αποτελούν κενό γράμμα, εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να υποφέρουν από τη φτώχεια και να στερούνται της στοιχειώδους σχολικής εκπαίδευσης, εκατοντάδες χιλιάδες υφίστανται τις τραγικές συνέπειες συρράξεων και οικονομικού χάους, δεκάδες χιλιάδες ακρωτηριάζονται στους πολέμους και πολλά ακόμη ορφανεύουν ή και σκοτώνονται από τον ιό του AIDS και από άλλες ασθένειες. Τα στοιχεία και οι αριθμοί είναι καταπέλτης στο εφησυχασμό της συνείδησης.


 Η «Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού» μας θυμίζει ότι τα παιδιά είναι σημαντικά και πολύτιμα μέλη της κοινωνίας που χρειάζονται την αγάπη μας αλλά και το σεβασμό μας για να αναπτύξουν στο μέγιστο τις δυνατότητές τους. Ας μάθουμε να τα ακούμε με προσοχή, να «βλέπουμε» με τα μάτια τους, να αναγνωρίζουμε τη μοναδικότητά τους και να τα αφήνουμε να μας καταπλήσσουν καθημερινά!

Επιλέξτε λοιπόν όποια από τις δύο ημερομηνίες προτιμάτε και γιορτάστε με το δικό σας, ξεχωριστό τρόπο, την παρουσία των παιδιών στη ζωή μας!


http://www.newsbomb.gr
http://www.marinews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)