Ο μεγαλύτερος μολυντής του πλανήτη φιλοξενεί το φετινό Παγκόσμιο Συνέδριο για το Κλίμα !!!

Η χώρα που φιλοξενεί το Παγκόσμιο Συνέδριο 2012 για το Κλίμα είναι ένας από τους μεγαλύτερους μολυντές του πλανήτη (αν όχι ο μεγαλύτερος), πρώτος στην παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα και μείζων εξαγωγέας πετρελαίου και φυσικού αερίου.

«Το Κατάρ θέλει να γίνει η πρωτεύουσα της μετακίνησης με ποδήλατο» «Το συνεδριακό κέντρο τροφοδοτείται με ηλιακή ενέργεια». Το μόνο που απομένει είναι να εμφανίσουν το Κατάρ στην πρώτη γραμμή της περιβαλλοντικής μέριμνας στην περιοχή του Κόλπου.

Σύμφωνα με τον ειδικό σε ζητήματα της Μέσης Ανατολής στο Γερμανικό Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων και Ζητημάτων Ασφαλείας (SWP) με έδρα το Βερολίνο, η πραγματικότητα είναι αδιανόητα πολύ διαφορετική: «Η προστασία του περιβάλλοντος δεν παίζει απολύτως κανένα ρόλο στην πολιτική του Κατάρ». Η μέριμνα για το περιβάλλον και την προστασία του μπήκε στην ατζέντα τη στιγμή που το Κατάρ αποφάσισε να φιλοξενήσει το συνέδριο.

Κάθε χρόνο, το συνέδριο φιλοξενείται και από ένα διαφορετικό μέλος μιας εκ των πέντε ανεπίσημων ομάδων των Ηνωμένων Εθνών: Αφρική, Ασία-Ειρηνικός, Ανατολική Ευρώπη, Δυτική Ευρώπη και Λατινική Αμερική.

Πέρυσι, το συνέδριο έλαβε χώρα στη Νότια Αφρική.

Πηγή: Deutsche Velle
Kafeneio

http://www.newsnow.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)