Το τραμ... ξαναπάει Πειραιά !!!

Το τραμ ετοιμάζεται να επιστρέψει ξανά στον Πειραιά μετά από 35 χρόνια. 

Ήταν 4 Απριλίου...
του 1977, Μεγάλη Δευτέρα απόγευμα όταν το τραμ του Περάματος έκανε το τελευταίο δρομολόγιο πριν αποσυρθεί στα αμαξοστάσια στην οδό Κόνωνος.


Μέσα στον Ιανουάριο του 2013 πρόκειται να στηθούν, σύμφωνα με όσα γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος» τα νέα εργοτάξια και να μπουν οι πρώτες ράγες για την επέκταση του τραμ από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας προς τον Πειραιά.

Το έργο αναμένεται να κοστίσει περί τα 50 εκατομμύρια ευρώ και οι συρμοί αναμένεται να κυκλοφορήσουν στους δρόμους της πόλης στις αρχές του 2015. Η επέκταση του τραμ σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των έργων του μετρό στον Πειραιά, αλλάζει το συγκοινωνιακό χάρτη της ευρύτερης περιοχής.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Χρήστος Τσιπούρας, στην οποία πλέον έχει ενσωματωθεί το κατασκευαστικό τμήμα της ΤΡΑΜ Α.Ε. η επέκτασης της γραμμής του τραμ από τη σημερινή στάση του ΣΕΦ του Φαλήρου ως τον Πειραιά, μήκους απλής διαδρομής μήκους περίπου 5,5 χιλιομέτρων, θα έχει 12 στάσεις και αναμένεται να εξυπηρετεί καθημερινά 35 χιλιάδες επιβάτες, θα μειώσει την κίνηση 15 χιλιάδων οχημάτων, ενώ η συχνότητα των συρμών θα είναι ανά έξι λεπτά.

http://www.tnsite.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)