Ένας «ιπτάμενος» βάτραχος !!! (video)

Τα τροπικά δάση του Βόρνεο είναι τα ψηλότερο στον πλανήτη, με μερικά δέντρα να φθάνουν σχεδόν τα 90 μέτρα ύψος. 

Αυτό οδήγησε στη «δημιουργία» μια σειρά απίθανων ζώων, τα οποία απέκτησαν εξελικτικά την ικανότητα να πετούν.

Στην κατηγορία αυτή ανήκει και ο Wallace Flying Frog ή σε απλά ελληνικά ο «ιπτάμενος βάτραχος», που οφείλει την ονομασία του -πού αλλού;- στη σπάνια ικανότητά του να πετά. 

Επίσης, είναι γωνστός και με την ονομασία «βάτραχος-αλεξίπτωτο» καθώς χρησιμοποιεί τη μεγάλη μεμβράνη ανάμεσα στα δάχτυλά του ως ένα είδος…αλεξίπτωτου για να πετά από δέντρο σε δέντρο.
Ο ιπτάμενος βάτραχος ζει αποκλειστικά στα δέντρα και κατεβαίνει στο έδαφος μόνο για να ζευγαρώσει και τα θηλυκά να γεννήσουν τα αβγά τους. Όταν απειλείται ή αναζητά τη λεία του κάνει μεγάλα άλματα, ενώ ένα μεγάλο «μαξιλάρι» στην κοιλιά τον βοηθά να προσγειώνεται με ασφάλεια.
Ζώντας χιλιάδες χρόνια στα δάση, ανάμεσα από τα δέντρα, το κολύμπι δεν ήταν αρκετό(!) και έτσι το συγκεκριμένο είδος προκειμένου να αποφύγει τα αρπακτικά ζώα αλλά και να διευκολύνει τη μετακίνησή του ανέπτυξε εξελικτικά την ικανότητα να πετά!
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στα δάση του Βόρνεο δεν είναι μόνο ο συγκεκριμένος βάτραχος που… έμαθε να πετά, αλλά και κάποια άλλα ζώα ανέπτυξαν στην πορεία του χρόνου παρόμοια ικανότητα όπως σαύρες, λαιμούρειοι και φίδια! Είδατε η ανάγκη τι κάνει;
http://perierga.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)