Λάρισα: κρούσμα «άνθρακα» σε κτηνοτρόφο – Ήρθε σε επαφή με νεκρό ζώο !!!

Κρούσμα προσβολής ανθρώπου από τον βάκιλο του άνθρακα καταγράφηκε για πρώτη φορά επίσημα στη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Έθνος», πρόκειται για έναν κτηνοτρόφο 61 ετών από την Τσαπουρνιά Ελασσόνας, ο οποίος μολύνθηκε από νεκρό ζώο και νοσηλεύτηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Ο ασθενής συνεχίζει την αποθεραπεία του κατ’ οίκον, καθώς προσβλήθηκε από την ακίνδυνη δερματική μορφή της νόσου και είναι εκτός κινδύνου.

Ο κτηνοτρόφος μολύνθηκε όταν έπιασε με τα χέρια του ένα από τα πρόβατά του που είχε προσβληθεί από το συγκεκριμένο μικρόβιο και ψόφησε.

Ο 61χρονος έριξε το κουφάρι του ζώου στα σκυλιά, τα οποία επίσης ψόφησαν.

Όπως αναφέρει στο  «Εθνος» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, Α. Γκουντέλας, «όταν ένα ζώο πεθαίνει από τον βάκιλο, δεν έχει νεκρική ακαμψία, ενώ βγάζει αίμα από τα ρουθούνια, το στόμα και τα γεννητικά όργανα».

«Το αίμα αυτό σπορογονεί και οι σπόροι μένουν στο έδαφος για χρόνια. Τότε τα ζώα δεν πρέπει να αγγίζονται, αλλά να καίγονται ή να θάβονται επί τόπου».

Το μικρόβιο ήρθε σε επαφή με κάποιο τραύμα που είχε ο κτηνοτρόφος στο αριστερό του χέρι και προκάλεσε έκζεμα.

Στη συνέχεια ο 61χρονος παρουσίασε ρίγος και πυρετό και επισκέφθηκε το νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε μολυνθεί με το συγκεκριμένο μικρόβιο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews