"Έφυγε"ο Τζον Λορντ των Deep Purple !!!

Ο θρύλος της ροκ μουσικής Τζον Λορντ των Deep Purple άφησε την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012 σε ηλικία 71 ετών σε κλινική του Λονδίνου.

Ο Λορντ, το 1968, ίδρυσε τη θρυλική ροκ μπάντα, παρέα με τον Ρίτσι Μπλάκμορ, τον Ροντ Έβανς, τον Ίαν Πέις και τον Νικ Σίμπερ. Παρέμεινε στο συγκρότημα μέχρι τη διάλυσή του, το 1976, και από την ανασύστασή του το 1984 μέχρι το 2002.

Από το 1978 έως το 1984, μετείχε στους Whitesnake που ίδρυσε ο Ντέιβιντ Κοβερντέιλ, πρώην τραγουδιστής των Deep Purple, και συνεργάστηκε με τον Τζορτζ Χάρισον, τον Ντέιβιντ Γκίλμορ, τους Nazareth και μια σειρά άλλους μουσικούς.

Υπήρξε κιμπορντίστας και συνθέτης πολλών μεγάλων επιτυχιών του συγκροτήματος, ανάμεσα στα οποία και το ιστορικό «Smoke on the water». 

Σαφέστατα επηρεασμένος από την κλασσική μουσική, συνέθεσε το «Concerto For Group And Orchestra», το οποίο παρουσίασε για πρώτη φορά το 1969 μαζί με τους Deep Purple. 

«Ο Τζον πέρασε από το σκοτάδι στο φως», αναφέρει η λιτή ανακοίνωση των εκπροσώπων του.




http://www.naftemporiki.gr

Σχόλια

Ο χρήστης Cloudy είπε…
Wir müssen uns immer mehr daran gewöhnen, dass alle damaligen Wegbereiter für Neues langsam aber sicher zu Legenden werden...

Lieben Gruß
CL

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)