Φωτοβολταϊκά: ισχύς 627MW στην Ελλάδα ως το Μάιο – Οι προοπτικές της αγοράς !!!

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΛΑΓΗΕ η συνολική εγκατεστημένη φωτοβολταϊκά ισχύς στην Ελλάδα ανέρχεται σε 627 Μεγαβάτ, τα 53 εκ των οποίων εγκαταστάθηκαν το Μάιο του 2012.

Παράλληλα, κατά το 2012 τα φωτοβολταϊκά παρήγαγαν 292,9 Γιγαβάτ ενέργειας.

Ο Μάιος είναι ο παραγωγικότερος μήνας του 2012 -μέχρι στιγμής- σε όρους εγκατεστημένης ισχύος. Συγκριτικά, τον Ιανουάριο εγκαταστάθηκαν 43 Μεγαβάτ, το Φεβρουάριο 22 Μεγαβάτ, το Μάρτιο 31 Μεγαβάτ και τον Απρίλιο 43 Μεγαβάτ.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών, Αλέξανδρος Ζαχαρίου, έχει υπολογίσει ότι μέσα στο 2012 αναμένεται η ολοκλήρωση έργων συνολικής ισχύος της τάξης των 600-700 Μεγαβάτ.

Εμπόδιο ωστόσο αποτελεί η αδυσώπητη γραφειοκρατία. Όπως σημειώνεται σε έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA), παρότι η χώρα μας έχει υψηλό δυναμικό ανάπτυξης των φωτοβολταϊκών, η πολιτική αστάθεια και η γραφειοκρατία στην αδειοδότηση αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες.

Σημειώνει επίσης ότι οι στέγες καλύπτονται κυρίως από ηλιακούς θερμοσίφωνες για τους οποίους η διαδικασία εγκατάστασης είναι πολύ απλούστερη.

Τα στοιχεία του ΛΑΓΗΕ δειχνουν ότι τα φωτοβολταϊκά συστήματα επί στέγης ισχύος κάτω από 10 MW έχουν συνολική ισχύ 159 Μεγαβάτ το Μάιο του 2012.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται τέλος στο Πρόγραμμα Ήλιος και στις προοπτικές ανάπτυξης που θέτει στην περίπτωση που υπερπηδηθούν τεχνικές και χρηματοοικονομικές δυσκολίες.
econews

Σχόλια

Ο χρήστης c είπε…
Η ηλιακή ενέργεια είναι ανεξάντλητη.Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες και τα φωτοβολταϊκά είναι από τις καλύτερες λύσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)