Μεγαλειώδης και συγκινητική η παρέλαση των ομογενών μας στη Ν.Υόρκη !!! (video)


Δεκάδες χιλιάδες άτομα κάθε ηλικίας συμμετείχαν ή παρακολούθησαν τη μεγαλειώδη παρέλαση των Ελλήνων της ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής της Νέας Υόρκης, την Κυριακή.

Όπως κάθε χρόνο, η παρέλαση πραγματοποιήθηκε στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν. Πρόκειται για ένα ετήσιο θεσμό που καθιερώθηκε από το 1937. Μικροί και μεγάλοι φορούσαν παραδοσιακές ενδυμασίες απ' όλες τις περιοχές του Ελληνισμού, κρατούσαν λάβαρα των οργανισμών τους και σημαίες των τριών χωρών: ΗΠΑ, Ελλάδας και Κύπρου.
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, την παρέλαση, που ήταν η πρώτη που πραγματοποιήθηκε ανήμερα της εθνικής μας επετείου, άνοιξε άγημα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, που καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο και κέρδισε το ενδιαφέρον Αμερικανών φωτογράφων και κινηματογραφιστών.

Κύριο σύνθημα ήταν "Αλληλεγγύη στην Ελλάδα", ενώ ήταν εμφανής η συγκίνηση πάρα πολλών για την οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός.

Συνθήματα που προβλήθηκαν αναφέρονταν επίσης στην ελευθερία της Κύπρου, στην ελληνικότητα της Μακεδονίας, στις θρησκευτικές ελευθερίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου και στη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Εκτός από τους ομογενειακούς φορείς (ομοσπονδίες, σύλλογοι, κοινότητες, ελληνοαμερικανικά σχολεία, φοιτητικές και μαθητικές οργανώσεις, εταιρίες και φιλαρμονικές) παρέλασαν φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που βρίσκονται για εκπαιδευτική εκδρομή στην Αμερική.

Επίσης, στην παρέλαση συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες της Α' τάξης Λυκείου του Γενικού Μουσικού Λυκείου Λάρισας, μαζί με καθηγητές τους, με την ευκαιρία της επίσκεψής τους στη Νέα Υόρκη, μέσα στα πλαίσια του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας του προγράμματος "Έλληνες Μέτοικοι: Ελλάδα-Αμερική", σε συνεργασία με το ημερήσιο ελληνοαμερικανικό σχολείο της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια.
περισσότερα: http://www.defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)