«Συμμορίες» στα δελφίνια ανακάλυψαν οι επιστήμονες !!!

Συμμορίες οργανώνουν τα αρσενικά ρινοδέλφινα για να προστατέψουν τα θηλυκά από άλλες ομάδες, ενώ περιστασιακά «αλλάζουν στρατόπεδο».

Σύμφωνα με πενταετή επιστημονική έρευνα που διεξήχθη στον «Κόλπο των Καρχαριών» στη δυτική Αυστραλία, τα δελφίνια διασχίζουν εκατοντάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα και συχνά έρχονται αντιμέτωπα με άλλες αγέλες.

Όπως επισημαίνει ο Αμερικανός ερευνητής Richard Connor, που συμμετείχε στη μελέτη, «η έρευνα αποδεικνύει ότι τα πανέξυπνα αυτά θαλάσσια θηλαστικά ζουν σε μια ανοιχτή κοινωνία, όπου τα αρσενικά δεν περιφρουρούν μια συγκεκριμένη περιοχή».
Το γεγονός ότι τα δελφίνια ταξιδεύουν σε συμμορίες και συχνά έρχονται αντιμέτωπα με «ξένους» μαρτυρά πάρα πολλά για τη νοημοσύνη τους, καθώς όταν η μια αγέλη συναντά την άλλη, πρέπει να αποφασίσουν πώς θα αντιδράσουν.

Τα δελφίνια στον Κόλπο των Καρχαριών, στα οποία επικεντρώθηκε η έρευνα, οργανώνουν τρεις τύπους συμμαχιών.

Στην πρώτη περίπτωση χωρίζονται σε ομάδες δυο – τριών ατόμων που συνεργάζονται για να «αιχμαλωτίσουν» και να εντάξουν στην αγέλη τους γόνιμα θηλυκά, διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει πάνω από ένα μήνα.

Στην δεύτερη περίπτωση τα δελφίνια σχηματίζουν ομάδες 4 ως 14 αρσενικών, που εξαπολύουν επιθέσεις σε άλλες αγέλες για να πάρουν τα θηλυκά ή αμύνονται στις επιθέσεις άλλων ομάδων.
Στην τρίτη περίπτωση, τα δελφίνια διατηρούν φιλικές σχέσεις με τις ξένες ομάδες και συχνά εισχωρούν σε αυτές για να σχηματίσουν μεγάλες στρατιές δελφινιών, που συνεργάζονται για την προστασία των θηλυκών.

Όπως τόνισε ο Δρ. Connor, τα δελφίνια πρέπει να είναι απίστευτα έξυπνα για να λειτουργήσουν σε μια τέτοια κοινωνία, καθώς συχνά έρχονται αντιμέτωπα με ξένες ομάδες και πρέπει να συντονίσουν τις κινήσεις για να αμυνθούν στις επιθέσεις ή να σχηματίσουν συμμαχία.

«Αντί να επιτεθούν αυτομάτως σε μια άλλη αγέλη, τα δελφίνια στον Κόλπο των Καρχαριών αποφασίζουν πότε θα συμπεριφερθούν φιλικά για να κάνουν συμμαχίες, ενώ φτάνουν στο σημείο να αλλάξουν ακόμα και στρατόπεδο», προσέθεσε.
econews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)