Παράνομη φυλάκιση γυναικών στο Αφγανιστάν καταγγέλλει νέα έκθεση !!!

Σε νέα του έκθεση, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναδεικνύει το πρόβλημα των εκατοντάδων φυλακισμένων γυναικών στο Αφγανιστάν, οι οποίες κατηγορούνται για «ηθικά εγκλήματα». 

Στην έκθεση σημειώνεται πως γυναίκες στο Αφγανιστάν κρατούνται κατηγορούμενες για εγκατάλειψη της συζυγικής τους στέγης - χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ότι οδηγήθηκαν σε φυγή προκειμένου να αποφύγουν τη βίαιη συμπεριφορά των συζύγων τους - ενώ στη φυλακή οδηγούνται και πολλές γυναίκες θύματα βιασμού.

Η μοιχεία για μία σύζυγο - μέχρι και όταν πρόκειται για αναγκαστική πράξη - θεωρείται επίσης «ηθικό έγκλημα».

Η έκθεση του Παρατηρητηρίου είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα, Τετάρτη, στην Καμπούλ, με τον τίτλο «Έπρεπε να φύγω».

Στην έκθεση υπογραμμίζεται η αποτυχημένη πολιτική του προέδρου Καρζάι, ο οποίος δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του για συμμόρφωση της χώρας με τους κανόνες διεθνούς δικαίου περί ίσης μεταχείρισης των φύλων. 

«Προκαλεί σοκ το γεγονός ότι γυναίκες εξακολουθούν να φυλακίζονται επειδή εγκαταλείπουν τα σπίτια τους προκειμένου να προφυλάξουν τον εαυτό τους από τη βίαιη συμπεριφορά των συζύγων τους ή για να αποφύγουν τον αναγκαστικό γάμο, και αυτό συμβαίνει δέκα ολόκληρα χρόνια μετά την ανατροπή των Ταλιμπάν», παρατηρεί ο Διευθύνων Σύμβουλος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τέλος, η έκθεση ζητάει την άμεση αποφυλάκιση 400 γυναικών, αλλά και ανήλικων κοριτσιών, οι οποίες κρατούνται στις φυλακές του Αφγανιστάν, κατηγορούμενες για τη διάπραξη «ηθικού εγκλήματος».


Πηγή: skai.gr 
http://newpost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)