Τι απαντά η 9η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων για τον υδράργυρο στο Σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης !!!

Τι υποστηρίζει με απάντησή της στη Voria.gr η 9η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων για τον εντοπισμό ποσότητας υδραργύρου στο Σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Μόλις την περασμένη Δευτέρα ενημερώθηκε για τον εντοπισμό του υδραργύρου και η 9η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, η οποία επιβλέπει στο σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης, τις αρχαιολογικές ανασκαφές, όπως υποστηρίζει με απάντησή της προς τη Voria.gr

Αναλυτικά η ανακοίνωση της 9η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων :

«Σε συνέχεια του τηλεφωνικού ερωτήματος που μας θέσατε αναφερόμενοι σε διαρροές πληροφοριών από το Σωματείο Εργαζομένων του Μετρό και την Αττικό Μετρό σχετικά με την ανεύρεση υδραργύρου στο Σταθμό Βενιζέλου, σας γνωρίζουμε ότι η 9η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ενημερώθηκε σχετικά τη Δευτέρα 12.03.2012, όταν και ξεκίνησαν οι απαραίτητες διαδικασίες από την πλευρά της Κοινοπραξίας των αναδόχων για την απόρριψη του υλικού, το οποίο μακροσκοπικά ταυτοποιήθηκε ως υδράργυρος. Το εύρημα δεν συγκαταλέγεται στα συνήθη αρχαιολογικά ευρήματα και ως εκ τούτου ενδεχόμενη επικινδυνότητά του δεν μας είναι γνωστή.

Η προϊσταμένη της Εφορείας
Δέσποινα Μακροπούλου
Αρχαιολόγος» 



Όπως είχε γράψει σε δημοσίευμά της η Voria.gr, σύμφωνα με τους εργαζόμενους η ποσότητα υδραργύρου εντοπίστηκε πριν από περίπου ένα μήνα στο σταθμό του Μετρό στην οδό Βενιζέλου. 

Μόλις χθες ξεκίνησαν οι μετρήσεις από εξειδικευμένη εταιρεία, στο σταθμό που σφραγίστηκε με εντολή της Επιθεώρησης Εργσίας, ενώ παράλληλα άρχισαν και οι ιατρικές εξετάσεις στους εργαζόμενους.

Από την πλευρά της η κατασκευάστρια Κοινοπραξία  του Μετρό με ανακοίνωσή της ανέφερε ότι ενημερώθηκε για το περιστατικό τη Δευτέρα 12 Μαρτίου και προέβη αμέσως σε ενέργειες, όπως ο αποκλεισμός του χώρου όπου βρέθηκαν τα σφαιρίδια υδραργύρου, η προληπτική διακοπή των ανασκαφικών εργασιών στον ευρύτερο χώρο, ενώ με την βοήθεια των τεχνικών ασφαλείας απευθύνθηκε σε εξειδικευμένο εξωτερικό συνεργάτη, προκειμένου να γίνει έλεγχος και έρευνα για την σύσταση των σφαιριδίων και την απομάκρυνση αυτών.


http://voria.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)