Κατεψυγμένος γαλέος ... με έξτρα υδράργυρο !!!

Ανάκληση κατεψυγμένου γαλέου, με υδράργυρο πάνω από τα επιτρεπτά όρια, από τον ΕΦΕΤ 
Ακατάλληλο προϊόν κατεψυγμένου ιχθυηρού (γαλέου), το οποίο βρέθηκε να περιέχει υδράργυρο σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από το μέγιστο επιτρεπτό όριο, εντόπισε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, στο πλαίσιο του Προγράμματος για τον Έλεγχο βαρέων μετάλλων σε τρόφιμα για το έτος 2011.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για κατεψυγμένη φέτα γαλέου, με την εμπορική επωνυμία «Καπετάν Νικόλας» 240kg σε πλαστική συσκευασία των 850g, ζώνης αλίευσης FAO 34, με ημερομηνία συσκευασίας 05-05-2011 και ημερομηνία λήξης 26-10-2012, η οποία διακινήθηκε από την επιχείρηση «ΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΑΕ», (ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων). 

Η συγκεκριμένη εταιρεία προχώρησε σε επανασυσκευασία της συγκεκριμένης παρτίδας, καθώς και σε αλλαγή της ονομασίας διακίνησης του συγκεκριμένου είδους, ήτοι από γλαύκο σε γαλέο. 
Η πρώτη ύλη, την οποία η επιχείρηση «ΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΑΕ» προμηθεύτηκε από την επιχείρηση «ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ ΑΕΒΕ - Βιομηχανία Κατεψυγμένων και Νωπών Ειδών Διατροφής» (Ασπρόπυργος Αττικής), έφερε αριθμό παρτίδας 110610001 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 12/2012.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του προϊόντος και ήδη συνεχίζονται οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Γιάννης Μίχας, τόνισε ότι "επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι ο ελεγκτικός μηχανισμός του ΕΦΕΤ, όχι μόνο στην Αττική αλλά σε ολόκληρη τη χώρα, βρίσκεται καθημερινά σε υψηλά επίπεδα ετοιμότητας προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία. Οι προσπάθειες θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς για την προστασία της δημόσιας υγείας".
ΑΠΕ-ΜΠΕ
cretalive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)