Αλεξανδρούπολη: Χάλασε ο ρομποτικός κάδος !!!

Χάλασε ο ρομποτικός κάδος ο οποίος είναι τοποθετημένος στη λεωφόρο Δημοκρατίας στην Αλεξανδρούπολη με αποτέλεσμα να επιστρέψουν οι «συμβατικοί» κάδοι στο κέντρο της πόλης. Ο κάδος που «μιλάει» χάλασε, αλλά για να επισκευαστεί πρέπει πρώτα να πληρωθεί. . . 

δείτε πως λειτουργούσε ο ρομποτικός κάδος


Ο ρομποτικός κάδος διαχείρισης απορριμμάτων ήταν λειτουργικός και πλήρως αυτοματοποιημένος, καθιστώντας την χρήση του από κάθε πολίτη ασφαλή και τελείως απλοποιημένη. Συγκεκριμένα:

arrowΗ λειτουργία ανοίγματος της θύρας ρίψης των απορριμμάτων επιτυγχάνεται με αυτόματο τρόπο (χωρίς να απαιτείται επαφή), μέσω ανιχνευτών προσέγγισης (αισθητήρες). Έτσι, μόλις πλησιάσει ο πολίτης προς το ρομποτικό κάδο , ενημερώνεται ηχητικά για το άνοιγμα της θύρας ρίψης η οποία παράλληλα ανοίγει αυτόματα, παρέχοντας ασφαλή λειτουργία για όλο το ηλικιακό φάσμα των πολιτών (παιδιά, γέροι, άτομα με ειδικές ανάγκες). 

arrowΚατά την διάρκεια παραμονής του πολίτη μπροστά από τη θύρα ρίψης απορριμμάτων, αυτή παραμένει ανοικτή, ως ότου απομακρυνθεί ο πολίτης.

arrow
Μόλις ο πολίτης έχει απομακρυνθεί, ακούγεται ένας χαρακτηριστικός ήχος που δηλώνει ότι η θύρα ρίψης απορριμμάτων αρχίζει να κλείνει.

Όπως αποκάλυψε ο αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης Θεόδωρος Γιαννέλος στον Σταύρο Αποστολίδη και στον status 94.2 ο δήμος δεν έχει πληρώσει για την προμήθεια του συγκεκριμένου κάδου και η κατασκευάστρια εταιρία αρνείται να τον επιδιορθώσει, αν πρώτα δεν πληρωθεί. 

Το κόστος για την αγορά του κάδου ανέρχεται στις 80.000 € και για την επισκευή στις 13.000 €. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κάδος χάλασε, επειδή κάποιος πέταξε μέσα σ’ αυτόν σίδερα, ενώ είναι γνωστό ότι σ’ αυτόν πρέπει να απορρίπτονται μόνο οικιακά απορρίμματα. 

Στο μεταξύ  89 νέους μπλε κάδους ανακύκλωσης εξασφάλισε από την εταιρεία ανακύκλωσης ο Δήμος Αλεξανδρούπολης. Οι κάδοι είναι ανταποδοτικής προέλευσης και δόθηκαν καθώς ο δήμος παρουσίασε κέρδη.

Μπορεί να υπάρχουν νέοι κάδοι, ωστόσο ο κ. Γιαννέλος τόνισε πως αυτό δεν σημαίνει ότι θα επεκταθεί το πρόγραμμα ανακύκλωσης και σε άλλα σημεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχουν απορριμματοφόρα ούτε προσωπικό για να καλύψουν τις ανάγκες που θα αυξηθούν εφόσον τοποθετηθούν νέοι κάδοι. 

Ως εκ τούτου ένας μέρος των κάδων θα αντικαταστήσει παλιούς που έχουν υποστεί φθορές ενώ οι υπόλοιποι θα αποθηκευτούν.

http://www.thrakinea.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)