Τα ξημερώματα πέφτει ο «αδέσποτος» δορυφόρος στη Γη – Και η Ελλάδα στην επικίνδυνη ζώνη !!!

Σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς της NASA ο “παροπλισμένος” αμερικανικός δορυφόρος που αναμένεται να πεσει στη Γη, θα εισέλθει στη γήινη ατμόσφαιρα σήμερα Παρασκευή μετά τα μεσάνυχτα ή τα ξημερώματα Σαββάτου (ώρα Ελλάδος).

Οι ειδικοί της NASA, δηλώνουν ότι παραμένει αβέβαιο το ακριβές σημείο πτώσης, αν και οι πιο πρόσφατες εκτιμήσεις τους κάνουν λόγο για μία ζώνη από τις 57 μοίρες βόρεια ως τις 57 μοίρες νότια, ζώνη που περιλαμβάνει και την Ελλάδα και συνιστούν ψυχραιμία.

Πρόκειται για τον αμερικανικό ερευνητικό δορυφόρο UARS, ο οποίος θα εισέλθει στην ατμόσφαιρα της Γης όπου και θα καταστραφεί. Ο δορυφόρος είναι ηλικίας 20 ετών και είχε κατασκευαστεί με τα τότε πρωτόκολλα ασφάλειας, γεγονός που σημαίνει ότι η NASA δεν μπορεί να υπολογίσει ούτε το πότε ακριβώς θα εισέλθει στη Γη, ούτε τα σημεία που θα πέσουν τα συντρίμμια του προκαλώντας ανησυχία για πιθανά ατυχήματα.

Ο Δορυφόρος Έρευνας Ανώτερης Ατμόσφαιρας (UARS) έχει μέγεθος ανάλογο με εκείνο ενός λεωφορείου, μήκος 11 μέτρα και συνολικό βάρος 6 τόνων! Οπως ανακοίνωσε η NASA, ο δορυφόρος θα εισέλθει στη γήινη ατμόσφαιρα κάποια στιγμή μέσα στο διάστημα 22 με 24 Σεπτεμβρίου με πιθανότερη ημερομηνία την 23η του μήνα. Η εκτίμηση των ειδικών είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος του δορυφόρου θα καταστραφεί από την τριβή, αλλά υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 26 κομμάτια θα “επιβιώσουν”.

Το μεγάλο ερώτημα λοιπόν είναι πού ακριβώς θα πέσουν τα συντρίμια αυτά, ανάμεσά τους και ένα όργανο 150 κιλών και τρεις μπαταρίες βάρους 50 κιλών η κάθε μία! Αυτό σημαίνει ότι η NASA αδυνατεί να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, αν και εκτιμά ότι οι πιθανότητες να χτυπήσει κάποιος από την πτώση των συντριμμιών, είναι 1 στις 3.200!
Δείτε το animation που ετοίμασε η NASA :
 
www.otherside.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)