Σαν σήμερα - Paul Bruce Dickinson !!!





 O Πωλ Μπρους Ντίκινσον ( Paul Bruce Dickinson), γεννημένος στις 7 Αυγούστου 1958, είναι Άγγλος τραγουδιστής, πιλότος, αθλητής της ξιφομαχίας, εκφωνητής, συγγραφέας, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, ηθοποιός, διευθυντής μάρκετινγκ, επιχειρηματίας και τραγουδοποιός, περισσότερο γνωστός ως κύριος τραγουδιστής του heavy metal συγκροτήματος «Iron Maiden».

Ο Ντίκινσον συμμετείχε σε μερικά συγκροτήματα τοπικής εμβέλειας ανάμεσα στα οποία συναντούμε τους «Styx» (όχι την ομώνυμη αμερικανική μπάντα) το 1976, τους «Speed» (1977-1978) και τους «Shots» στις αρχές του 1979. Αργότερα μέσα στη χρονιά έγινε μέλος του hard rock συγκροτήματος «Samson», όπου και κέρδισε κάποια δημοφιλία. 
Αποχώρησε από το συγκρότημα το 1981, επικαλούμενος καλλιτεχνικές διαφορές. 

Λίγο αργότερα, το 1981, ο Ντίκινσον προσελήφθη ως νέος τραγουδιστής των «Iron Maiden», αντικαθιστώντας τον Πωλ Ντι'Άννο, κάνοντας το ντεμπούτο του στο άλμπουμ του 1982 «The Number of the Beast».Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο συγκρότημα κυκλοφόρησαν ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, με αποτέλεσμα να κερδίσει ο καλλιτέχνης παγκόσμια φήμη, λαμβάνοντας αναγνώριση ως ένας από τους καλύτερους τραγουδιστές heavy metal όλων των εποχών.

Ο Ντίκινσον αποχώρησε από τους «Iron Maiden» το 1993 για να ακολουθήσει σόλο καριέρα, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από τον Μπλέιζ Μπέιλεϊ. Η προσωπική δισκογραφία του Ντίκινσον κινείται σε ποικιλιά στυλ heavy metal και rock.

Το 1996 κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο, «Skunkworks». Αν και το «Skunkworks» δεν είχε μεγάλη εμπορική επιτυχία ο ίδιος συνέχισε και μαζί με τον Άντριαν Σμίθ και τον Ροί Ζ δημιουργήσανε το «Accident of Birth» το 1997 ενώ το 1998 στην πιο δημιουργική στιγμή της καριέρας του κυκλοφόρησε το «The Chemical Wedding» που ήτανε και η μεγαλύτερη επιτυχία της σόλο καριέρας του.

Το 1999 επανασυνδέθηκε με τους «Iron Maiden» από κοινού με τον κιθαρίστα Άντριαν Σμιθ. Έκτοτε ο Ντίκινσον κυκλοφόρησε μοναχά ένα ακόμη σόλο άλμπουμ με τίτλο «Tyranny of Souls».
Ο Μπρούς Ντίκινσον έχει επίσης δίπλωμα οδήγησης Boeing 757 για την αεροπορική εταιρεία Astraeus και περιστασιακά εξασκεί το επάγγελμα του πιλότου. Ήτανε μάλιστα αυτός ο οποίος πετούσε το αεροπλάνο της μπάντας κατά την διάρκεια της τελευταίας περιοδείας τους Ρέιντζερς : Με πιλότο τον Μπρους Ντίκινσον.
                                  
κειμενο:el.wikipedia.org

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews