Ομάδα δυτών διασώζει την «Αρσίδα» !!!

Η «Αρσίδα» είναι μια χελώνα που φιλοξενείται εδώ και ένα μήνα περίπου στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ. Μεταφέρθηκε στο κέντρο της Μαρίνας Γλυφάδας το Σάββατο 2 Ιουλίου.

Είχε βρεθεί λίγα μίλια ανοιχτά της νήσου Αρσίδας από ομάδα δυτών η οποία επέστρεφε από κατάδυση αναψυχής στην περιοχή. Εντοπίστηκε να επιπλέει εξαντλημένη στην επιφάνεια μπλεγμένη σε μεσινέζα, σέρνοντας πίσω της ένα κομμάτι πλαστικού.


Τρείς από τους επιβαίνοντες στο σκάφος έπεσαν στο νερό σε μια προσπάθεια να απελευθερώσουν την χελώνα. Διαπιστώθηκε οτι είχε αποβάλλει τμήμα της μεσηνέζας το οποίο με τη σειρά του ήταν μπλεγμένο σε σπασμένο πλαστικό καφάσι.  

Αφού απομάκρυναν το καφάσι, οι δύτες περισυνέλεξαν τη χελώνα στο σκάφος και ενημέρωσαν το Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ για περεταίρω οδηγίες . Αποφασίστηκε διακομιδή της για παρακολούθηση στο Κέντρο. 

Έτσι, νωρίς το απόγευμα η νεαρή Caretta Caretta παρελήφθη από τον Παύλο Τσάρο, Υπεύθυνο του Κέντρου Διάσωσης. Η ομάδα έδωσε στη χελώνα το όνομα «Αρσίδα».

Λίγες ημέρες μετά, η ακτινογραφία που έγινε στην «Αρσίδα» αποκάλυψε ένα αγκίστρι από παραγάδι το οποίο και αφαίρεσε η κτηνίατρος του Κέντρου. 


Η εξέλιξη της παρακολουθείται στενά από τους ειδικούς του Κέντρου μιας και είναι άγνωστο προς το παρόν πως θα αντιδράσει ο οργανισμός της στις ποσότητες πλαστικού από την μεσινέζα που είχε καταπιεί. Ευελπιστούμε ότι θα μπορέσει να αποβάλλει το ξένο σώμα από μέσα της και να αναρρώσει πλήρως.

Όλοι ανυπομονούν να την δούνε να κολυμπά και πάλι ελεύθερη ελπίζοντας ότι την επόμενη φορά θα καταφέρει να αντισταθεί στον πειρασμό να πλησιάσει παραγάδια.


www.newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)