Σαν σήμερα - Robert Plant !!!

Στις 20 Αυγούστου 1948 γεννήθηκε ο Ρόμπερτ Πλαντ, άγγλος ρόκερ, ο τραγουδιστής των «Led Zeppelin». 

Οι Led Zeppelin ήταν Αγγλικό ροκ συγκρότημα, το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή στην ιστορία της μουσικής. 

Αναδύθηκαν μέσα από τη βρετανική blues σκηνή. Αποτελούνταν από τέσσερα μέλη: Τον Τζίμι Πέιτζ (κιθάρα), τον Ρόμπερτ Πλαντ (τραγούδι, φυσαρμόνικα), τον Τζον Πωλ Τζόουνς (μπάσο, πλήκτρα, μαντολίνο) και τον Τζον Μπόναμ (τύμπανα). 

Θεωρούνται πρωτοπόροι στην δημιουργία νεότερων ειδών μουσικής, όπως το χέβι μέταλ και το χαρντ ροκ (που κυριάρχησαν τις δεκαετίες του '70 και του '80) και η μουσική τους είχε επιρροές από άλλα είδη, όπως η σόουλ, τα μπλουζ και το ροκαμπίλι. 

Το 1980 και μετά τον τραγικό θάνατο του Τζον Μπόναμ, τα υπόλοιπα μέλη αποφάσισαν να διαλύσουν το συγκρότημα γιατί δεν ήθελαν να αλλοιωθεί το αρχικό τους σχήμα.


Στις 11 Δεκεμβρίου 2007 εμφανίστηκαν για πρώτη φορά έπειτα από 19 χρόνια, σε μοναδική συναυλία στην αρένα Ο2 του Λονδίνου, ενώπιον 20.000 θαυμαστών τους.

el.wikipedia.org
Μετά τον θάνατο του ντράμερ Τζον Μπόναμ, τον Σεπτέμβριο του 1980, και τη διάλυση του συγκροτήματος την ίδια χρονιά, ο Πλαντ κυκλοφόρησε εννέα σόλο άλμπουμ· άλλα επιτυχημένα, άλλα λιγότερο. Πάντα όμως με την ίδια αγάπη για τη μουσική.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)