Εθελοντής πυροσβέστης έβαζε φωτιές στην Άνδρο !!!

Για δύο και πλέον μήνες, από τις αρχές Ιουνίου μέχρι και σήμερα, δεκάδες είναι οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε δασικές εκτάσεις στην Άνδρο στην περιοχή του Γαυρίου. Τις φωτιές προκαλούσαν ένας 30χρονος εθελοντής πυροσβέστης και δύο φίλοι του, ένας 19χρονος και ένας 25χρονος αντίστοιχα.

Η δράση του εμπρηστή εθελοντή πυροσβέστη ξεκίνησε από πέρυσι μετά από τις δημοτικές εκλογές, των οποίων το αποτέλεσμα δεν το βρήκε… σύμφωνο.

Ο συγκεκριμένος εθελοντής πυροσβέστης έχοντας διαφορές με το νέο δήμαρχο του νησιού, κατασκεύαζε εμπρηστικούς μηχανισμούς αποτελούμενους από το «φιδάκι» (το γνωστό σε όλους μας εντομοαπωθητικό) στο τέλος του οποίου προσάρμοζε μασούρι με μεγάλο αριθμό σπίρτων το οποίο κολλούσε με σελοτέιπ στο τέλος του εντομοαπωθητικού.

Στη συνέχεια έβαζε φωτιά στο «φιδάκι», απομακρυνόταν και είκοσι λεπτά αργότερα εκδηλωνόταν η πυρκαγιά.

Με τον τρόπο αυτό τους τελευταίους 2,5 μήνες είχε προκαλέσει περισσότερους από 10 εμπρησμούς σε βάση της Άνδρου, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι συμμετείχε πρώτος στην κατάσβεση της φωτιάς.

Ομάδα αξιωματικών του πυροσβεστικού σώματος της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (πρόκειται για την αντιτρομοκρατική του πυροσβεστικού σώματος) μαζί με έμπειρο αστυνόμο της Διεύθυνσης Κυκλάδων, μετέβησαν στην Άνδρο.

Χάρη στα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει, ο εθελοντής πυροσβέστης και οι δύο φίλοι του προσήχθησαν στην τοπική πυροσβεστική υπηρεσία όπου μετά από ολονύκτια ανάκριση αναγκάστηκαν να ομολογήσουν.

Μάλιστα ένας από τους εμπρηστικούς μηχανισμούς που είχε κατασκευάσει ο εθελοντής πυροσβέστης, βρέθηκε άθικτος σε μία από τις τελευταίες πυρκαγιές.

Λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου οι τρεις δεν συνελήφθησαν αλλά σε βάρος του σχηματίστηκαν τρεις δικογραφίες οι οποίες στάλθηκαν στον εισαγγελέα Σύρου.

www.thebest.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)