"Μακεδονία" για τη Μέρκελ τα Σκόπια !!!

Την ώρα που το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων παραμένει σε εκκρεμότητα, ορισμένοι εντιμότατοι "φίλοι" μας δεν παραλείπουν να υπενθυμίσουν τη θέση που έχουν ήδη πάρει.

Σε μια περίοδο που η Ελλάδα δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη Γερμανία, η Καγκελάριος Μέρκελ αποκάλεσε τα Σκόπια, "Μακεδονία".

Σε συνέντευξή της στην κρατική τηλεόραση της Κροατίας, ενόψει της επικείμενης επίσκεψής της στο Ζάγκρεμπ, η Άνγκελα Μέρκελ αναφέρθηκε στις χώρες που βρίσκονται στον προθάλαμο της ΕΕ.

"Η προοπτική ενσωμάτωσης στην Ε.Ε. είναι ανοιχτή για όλες τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και αυτό εξαρτάται μόνο από την εκπλήρωση των προϋποθέσεων εκ μέρους των χωρών αυτών. 

Η σημερινή κρίση χρέους στην Ευρώπη δεν θα επηρεάσει τις χώρες αυτές να γίνουν μέλη της ΕΕ" είπε η κα Μέρκελ και πρόσθεσε: "Εάν κάποιες χώρες έχουν χρέη, δεν θα αφήσουμε τις άλλες στον προθάλαμο, εξαιτίας αυτού. 

Είναι πολύ σημαντικό, για παράδειγμα, η Σερβία να συνεργάζεται με το Κόσοβο, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη να εκλέξει κυβέρνηση, η Μακεδονία να επιλύσει την εκκρεμότητα με την Ελλάδα γύρω από το όνομα".

Τόνισε ακόμα ότι αν όλα αυτά επιλυθούν, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία αντιμετωπίζουν δυσκολίες, αυτό δεν θα αποτελέσει εμπόδιο για την προοπτική άλλων χωρών.

news247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)