Πιστοποιήθηκε το αυγοτάραχο Μεσολογγίου !!!

Την Πιστοποίηση Ονομασίας Προέλευσης, κατάφερε να εξασφαλίσει ο αλιευτικός συνεταιρισμός «Αναγέννηση», για το αυγοτάραχο Μεσολογγίου.

Πριν από λίγες ημέρες, δόθηκε το «πράσινο φως», στο αυθεντικό αυγοτάραχο Μεσολογγίου, ώστε να μπορεί και επίσημα να κυκλοφορεί με το όνομά του. Σύμφωνα με την εφημερίδα ΑΙΧΜΗ, το αυγοτάραχο Μεσολογγίου είναι ένα από τα ελάχιστα προϊόντα προέλευσης θαλάσσης που έχουν αναγνωριστεί στην Ε.Ε., ως Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης.

Από δω και στο εξής πλέον, κανείς άλλος επιχειρηματίας δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί το ίδιο όνομα για το προϊόν που παράγει. Η διαδικασία, μέχρι να εγκριθεί η πιστοποίηση, κράτησε πάνω από ενάμιση χρόνο, όπως λέει ο εκπρόσωπος του συνεταιρισμού «Αναγέννηση» Ανδρέας Ματζουράτος, αφού οι προϋποθέσεις ήταν ιδιαίτερα αυστηρές.

Οι αρμόδιοι μέτρησαν μέχρι και την ποιότητα του γλυκού νερού, με το οποίο ξεπλένεται το αυγοτάραχο, έκαναν έλεγχο στα νερά της λιμνοθάλασσας, όπου παράγονται τα ψάρια, ενώ έθεσε και αυστηρούς όρους υγιεινής για το συσκευαστήριο. Μάλιστα οι αλιείς υποχρεούνται να ζυγίζουν ένα - ένα τα ψάρια όταν αλιεύονται, να τα ζυγίζουν ξανά αφού βγάλουν το αυγοτάραχο και στη συνέχεια να ζυγίζουν το αυγοτάραχο πριν και μετά την επεξεργασία. Όλα αυτά καταγράφονται για το κάθε ψάρι ξεχωριστά και είναι στη διάθεση κάθε αρμοδίου όταν ζητηθούν, ενώ το κάθε τεμάχιο, όταν ολοκληρωθεί η τυποποίησή του, φέρει συγκεκριμένο κωδικό.

Η επεξεργασία γίνεται χωρίς τεχνικά μέσα, από την ώρα που θα αλιευτούν τα κεφαλόπουλα, από τα οποία βγαίνει το αυγοτάραχο. Τα κεφαλόπουλα της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου χαρακτηρίζονται ως τα ποιοτικότερα όλων...
http://www.aixmi-news.gr

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!! ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟΥ € ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΡΗΜΑΞΕΙ ΟΛΑ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΟΥΣ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)