Η Apple αγόρασε την εφαρμογή Έλληνα ομογενή – Εκατομμύρια δολάρια για την SnappyCam !!!

Την εφαρμογή Έλληνα ομογενή, η οποία μετατρέπει το iPhone 5 σε κάμερα καθιστώντας δυνατή τη λήψη 20 φωτογραφιών πλήρους ανάλυσης το δευτερόλεπτο, αγόρασε  η Apple έναντι πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Apple επιβεβαίωσε την αγορά της εφαρμογής του 35χρονου Γιάννη Παπανδριόπουλου, ο οποίος έχει εγκατασταθεί στο Σαν Φρανσίσκο αλλά μεγάλωσε στην Αυστραλία, στην εφημερίδα Wall Street Journal.

Νωρίτερα, το πρακτορείο Fairfax Media μετέδιδε ότι ο Έλληνας ομογενής βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με την Apple καθώς και με άλλες εταιρείες τεχνολογίας.

Σημειώνεται ότι η εφαρμογή SnappyCam δεν είναι πλέον διαθέσιμη στο App Store ενώ οι χρήστες δεν έχουν πλέον πρόσβαση στις ιστοσελίδες της SnappyLabs, της εταιρείας πίσω από την εφαρμογή.

Οι όροι της συμφωνίας δεν έχουν κοινοποιηθεί και κανείς δεν γνωρίζει αν ο κ. Παπανδριόπουλος εργάζεται πλέον για την Apple ή αν η εφαρμογή θα ξαναεμφανιστεί.
Σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης το πιθανότερο είναι πως σε αυτή τη φάση γίνεται προσπάθεια η SnappyCam να ενσωματωθεί λειτουργικά στην υφιστάμενη εφαρμογή κάμερας της Apple, ώστε οι χρήστες του iPhone και άλλων συσκευών να μην χρειάζεται να πληρώσουν για να την αποκτήσουν.

Η SnappyCam έχει αποσπάσει θετικά σχόλια και επαίνους από τους κορυφαίους της τεχνολογικής κοινότητας, ενώ κέντρισε το ενδιαφέρον μεγάλων εταιρειών που έσπευσαν να την αγοράσουν. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα η εφαρμογή κέρδισε την πρώτη θέση στο App Store και πούλησε δεκάδες χιλιάδες αντίτυπα.

Χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο συμπίεσης, η SnappyCam τραβά φωτογραφίες με ανάλυση που η κάμερα της Apple δεν μπορεί να επιτύχει.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Γιάννης Παπανδριόπουλος, κάτοχος PhD από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, λέει ότι οφείλει την αγάπη του για την τεχνολογία στον πατέρα του, ο οποίος σπούδασε ηλεκτρονικός μηχανικός στην Ελλάδα και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στην Αυστραλία.

Ο Έλληνας ομογενής ασχολείται με την ψηφιακή τεχνολογία από δώδεκα ετών.
http://www.econews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)