Πώς ένα μπέργκερ μπορεί να ρυπαίνει το περιβάλλον, όσο και ένα τρένο! -Το 2050 η Γη θα έχει «σκάσει» !!!

Οι δεδομένες πηγές ρύπων, τελικώς, δεν είναι και τόσο δεδομένες. Αυτούς που θεωρούμε ως προφανείς καταστροφείς του περιβάλλοντος και κατά συνέπεια του πλανήτη, δεν είναι οι μόνοι. Στην πραγματικότητα οτιδήποτε κάνουμε μέσα στην ημέρα, προκαλεί μικρή ή μεγάλη ρύπανση στο περιβάλλον.

Οπως γράφουν και τα σημερινά Νέα, πίνοντας έναν καφέ, στέλνοντας e-mail ή τρώγοντας ένα μπέργκερ ρυπαίνουν το περιβάλλον σταθερά και εξακολουθητικά. Ο κορυφαίος περιβαλλοντολόγος, Μάικ Μπέρνερς Λι σημειώνει πως υπάρχουν -τουλάχιστον-106 ανθρώπινες δραστηριότητες που ενώ φαίνονται... αθώες, στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο.

Το να τρως μπανάνες, σημειώνει ο συγκεκριμένος επιστήμονας, αφήνει ένα ανθρακικό αποτύπωμα στον πλανήτη. Με δεδομένο πως υπάρχουν οι παραδοσιακές ρυπογόνες εστίες, αν προσθέσουμε και αυτές που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε, τότε φτάνουμε σε ένα συμπέρασμα άκρως ανησυχητικό. Σύμφωνα με τον Λι: το 2050 θα πρέπει να ψάξουμε για άλλον πλανήτη για να ζήσουμε, καθώς η Γη δεν θα αντέχει άλλο. Ή ακόμα σωστότερα: δεν θα μας αντέχει άλλο.

Οσο και αν φαίνεται παράδοξο ένα μπέργκερ ρυπαίνει όσο και ένα τρένο. Τ5ο ανθρακικό αποτύπωμα που αφήνει, κατά μέσο όρο, ένας άνθρωπος σε διάστημα ενός έτους, φτάνει τους 10 τόνους CO2.
Γενικώς με οτιδήποτε καταγινόμαστε μέσα στην ημέρα, λειτουργεί προσθετικά σε αυτό που λέμε κλιματική αλλαγή και φυσικά υπεύθυνος γι' αυτό είναι ο άνθρωπος.

http://www.iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

Άγιος Φανούριος !!! (συνταγή φανουρόπιτας)