Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012

Μανδραϊκός - Πανελευσινιακός 24-3-2012 !!! (Μπάσκετ Παγκορασίδων) Video

Παρακολουθήστε τις κυριότερες φάσεις από έναν πολύ δυνατό αγώνα μεταξύ Μανδραϊκού & Πανελευσινιακού !!!


By zouzounews
Δείτε επίσης:
Διογένης - Πανελευσινιακός 18-3-2012 
Προφ. Ηλίας - Πανελευσινιακός 11-3-2012

Εντός του 2013 το Playstation 4 !!!

Μέχρι τον Δεκέμβριο του επόμενου έτους θα έχει κυκλοφορήσει το Playstation 4, σύμφωνα με αρκετά αξιόπιστες πληροφορίες. Μάλιστα αναφέρεται ότι θα ονομάζεται Orbis και ότι θα μπορεί συνδέεται με το Playstation Vite.

Αν και η ίδια η Sony δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο, όπως μαθαίνουμε δεν θα είναι συμβατό με το Playstation 3 ενώ επίσης δεν θα είναι δυνατή η πώληση των παιχνιδιών του ως μεταχειρισμένα. Αντιθέτως κάθε παιχνίδι θα είναι συνδεδεμένο με έναν λογαριασμό παίκτη και δεν θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει κάποιος άλλος.

Τόσο ο κεντρικός επεξεργαστής της κονσόλας όσο και ο επεξεργαστής γραφικών θα είναι από την AMD (AMD x64 CPU και AMD Southern Islands GPU).

Γη και ύδωρ προσφέρουν οι Τούρκοι για τον Σκορπιό !!! (video)

Η διαθήκη του Αριστοτέλη Ωνάση σώζει τον Σκορπιό καθώς με βάση αυτήν απαγορεύεται ρητά η πώλησή του.

Σύμφωνα μάλιστα με συγκεκριμένη πρόνοιά της σε περίπτωση που κάποιος από τους φυσικούς του κληρονόμους δεν μπορεί να τον συντηρήσει μετατρέπεται αυτομάτως σε κατασκήνωση για τα παιδιά των υπαλλήλων της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Ωστόσο αυτό είναι οξύμωρο το 2012, καθώς η Ολυμπιακή δεν υπάρχει πλέον, τουλάχιστον με την αρχική της μορφή. Η ουσία είναι όμως ότι αν δεν υπήρχε αυτή η πρόβλεψη, τότε εκτιμάται ότι η Αθηνά Ωνάση δύσκολα θα μπορούσε να αρνηθεί την ηγεμονική προσφορά που της έχει καταθέσει όμιλος Τούρκων και αράβων επιχειρηματιών, ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά του νησιού που αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο πλούτου και δύναμης.
 

Είναι αδιανόητο πόσο μεγάλη αγοραστική κινητικότητα υπάρχει γύρω από ένα νησί που -με βάση την διαθήκη του Αριστοτέλη Ωνάση- δεν μπορεί να πουληθεί.

Κάτι που σημαίνει πως, όπου υπάρχει θέληση, ίσως να υπάρχει και τρόπος.


Σύμφωνα με πηγές η αρχική πρόταση ύψους 500.000.000 ευρώ του ομίλου Αράβων και Τούρκων επιχειρηματιών (ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει στην κατοχή του και γνωστή ποδοσφαιρική ομάδα της Τουρκίας) έγινε πριν από 20 μέρες.


Όλα αυτά στο πλαίσιο έντονων φημών ότι η Αθηνά Ωνάση εξετάζει πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο της πώλησης, εξαιτίας του μεγάλου για εκείνη κόστους συντήρησης του νησιού και των εγκαταστάσεων που βρίσκονται σε αυτό.
 

Μοναδικό εμπόδιο (ενδεχομένως ανυπέρβλητο) σε μια τέτοια πιθανή αγοραπωλησία, στέκεται η διαθήκη του Αριστοτέλη Ωνάση που αναφέρει ρητά πως ο Σκορπιός δεν μπορεί να πωληθεί και ότι θα περνά κάθε φορά στον φυσικό του κληρονόμο.

Τέλος αναφέρει πως στην περίπτωση που ο πιθανός φυσικός κληρονόμος δεν μπορεί να συντηρεί τον Σκορπιό, αυτός παραχωρείται αυτόματα στην Ολυμπιακή Αεροπορία, για να χρησιμοποιηθεί ως παιδική κατασκήνωση για τα παιδιών των εργαζομένων.


Ουσιαστικά η μοναδική παρακαμπτήρια οδός στο συγκεκριμένο «αγκάθι», θα μπορούσε να είναι μια μακροχρόνια ενοικίαση του νησιού για περίοδο 99 χρόνων. Αλλά, ακόμη και τότε, το τίμημα δεν θα μπορούσε να είναι πάνω από 20.000.000 δολάρια.


Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Σκορπιός παραμένει ένα φιλέτο. Οπότε το σίριαλ για την πιθανή πώλησή του αναμένεται να εξελιχθεί σε Αμερικάνικη σαπουνόπερα, από αυτές με διάρκεια δεκαετιών...


http://www.tnsite.gr 
 

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

Σαν σήμερα - Οι Ρώσοι πουλάνε την Αλάσκα στην Αμερική για 7,2 εκατομμύρια δολάρια !!!

Στις 30 Μαρτίου 1867: Οι Ρώσοι πουλάνε την Αλάσκα στην Αμερική για 7,2 εκατομμύρια δολάρια, μην ξέροντας ότι κάτω από τους πάγους κρύβεται μαύρος χρυσός. 

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης κατηγορούν την κυβέρνηση ότι διασπάθισε το δημόσιο χρήμα για να αγοράσει ένα παγόβουνο. 

Η ιστορία της Αλάσκας
Πολιτεία των ΗΠΑ στο βορειοδυτικό άκρο της Αμερικανικής Ηπείρου, με πρωτεύουσα την πόλη Τζούνο (30.987 κάτοικοι). Είναι η μεγαλύτερη σε έκταση (1.717.855 τ.χ.), η έκτη σε πλούτο (54.627 δολάρια κατά κεφαλήν εισόδημα) και η πιο αραιοκατοικημένη (0,42 κάτοικοι ανά τ.χ.). «Αλάσκα» στη γλώσσα των Εσκιμώων σημαίνει η «γη που δεν είναι νησί». Μεγαλύτερη και πιο γνωστή πόλη είναι το Άνκορεϊτζ (275.043 κάτοικοι), ενώ την Αλάσκα κατοικούν συνολικά 626.932 άνθρωποι.

Οι Ρώσοι ήταν αυτοί που έβαλαν πρώτοι πόδι στην Αλάσκα, στα μέσα του 18ου αιώνα, επωφελούμενοι της γειτνίασής της με τη Σιβηρία, από την οποία χωρίζεται με τον Βερίγγειο Πορθμό. Ασχολήθηκαν σχεδόν αποκλειστικά με το εμπόριο της γούνας, παραμερίζοντας τους ιθαγενείς εσκιμώους Ινουίτ.
Ο οξύς ανταγωνισμός με τους Γάλλους και Άγγλους εμπόρους μείωσε βαθμιαία το ενδιαφέρον τους για την περιοχή. Μετά την ήττα των Ρώσων στον Κριμαϊκό Πόλεμο, το 1856, ο τσάρος έψαχνε τρόπους για να την ξεφορτωθεί. Προφανώς, ο φυσικός πλούτος της περιοχής ήταν άγνωστος στον Αλέξανδρο Β' και την κυβέρνησή του.

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, παρότι η χώρα επούλωνε τις πληγές της από τον αιματηρό Εμφύλιο Πόλεμο. Πρόλαβε Ισπανούς και Καναδούς και μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους αγόρασε την Αλάσκα αντί 7,2 εκατομμυρίων δολαρίων, στις 30 Μαρτίου 1867.
Η είδηση της εξαγοράς προκάλεσε την αντίδραση του αμερικανικού τύπου, αλλά και μελών του Κογκρέσου. Οι εφημερίδες επιτέθηκαν με δριμύτητα στον υπουργό Εξωτερικών, Ουίλιαμ Σιούαρντ, που πρωτοστάτησε στη συμφωνία. Θεώρησαν παρανοϊκό να ξοδευτούν τόσα πολλά χρήματα για ένα έρημο και απόμακρο μέρος, μονίμως χιονισμένο.

Η συμφωνία αγοράς επικυρώθηκε τελικά από το Κογκρέσο στις 9 Απριλίου 1867 και στις 18 Οκτωβρίου του ίδιου χρόνου η Αυτοκρατορική Ρωσία μεταβίβασε την κυριαρχία της Αλάσκας στις ΗΠΑ.

Ο χρόνος δικαίωσε πλήρως τον Σιούαρντ. Η Αλάσκα αποδείχθηκε ευλογημένη γη, με απίστευτο φυσικό πλούτο: χρυσό, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ξυλεία και αλιεία.

Φουσκωτή ανεμογεννήτρια με αέριο ήλιο – Επαναστατική τεχνολογία !!!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δοκιμή της «φουσκωτής ανεμογεννήτριας» μεγάλου υψομέτρου, «Altaeros Airborne Wind Turbine» (AWT).

Πρόκειται για μια ολοκαίνουρια επαναστατική τεχνολογία αιολικής ενέργειας, που προσφέρει διπλάσια παραγωγή συγκριτικά με μια συμβατική ανεμογεννήτρια, στο μισό κόστος.

Στο πλαίσιο της δοκιμής, η «φουσκωτή ανεμογεννήτρια» έφτασε σε ύψος τα 106 μέτρα, παρήγαγε σημαντική ποσότητα ενέργειας και στη συνέχεια προσγειώθηκε στη βάση της.

Το «κέλυφος» της ανεμογεννήτριας είναι φουσκωτό και γεμίζει με αέριο ήλιο έτσι ώστε να φτάνει μεγάλα ύψη. Αυτό σημαίνει ότι η πρωτοποριακή ανεμογεννήτρια έχει πρόσβαση σε ισχυρότερους και συνεχείς ανέμους, σε αντίθεση με τις συμβατικές τεχνολογίες.
Η παραγόμενη ενέργεια μεταφέρεται στο έδαφος με καλώδια, τα οποία επίσης κρατούν σταθερή την ανεμογεννήτρια.

Σύμφωνα με την Altaeros Energies, την εταιρεία που σχεδίασε και ανέπτυξε τη νέα τεχνολογία, φτάνοντας σε υψηλά υψόμετρα με ισχυρούς ανέμους, η «φουσκωτή ανεμογεννήτρια» μπορεί να μειώσει το κόστος της ενέργειας κατά 65%.
Εκτός αυτού, χάρη στο μοναδικό της σχέδιο, ο χρόνος εγκατάστασης μειώνεται από εβδομάδες σε ημέρες.

Μετά την εγκατάσταση, η «φουσκωτή ανεμογεννήτρια» χρειάζεται τη μικρότερη δυνατή συντήρηση και εκτιμάται ότι θα μπορούσε να συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση των ενεργειακών προβλημάτων στις απομακρυσμένες περιοχές.

Μελλοντικά σχεδιάζεται η ανάπτυξη της ανεμογεννήτριας και σε θαλάσσιες περιοχές, μειώνοντας σημαντικά το κόστος της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.
econews

Υπέροχες macro φωτογραφίες με μέλισσες !!!Πανέμορφες φωτογραφίες μελισσών από πολύ κοντινή απόσταση (Macro photography).
 

Απαγόρευσαν 50 λέξεις στα σχολεία της Νέας Υόρκης !!!

Τουλάχιστον 50 είναι οι απαγορευμένες λέξεις στα τεστ, στα οποία εξετάζονται οι μαθητές δημοσίων δημοτικών σχολείων στην Νέα Υόρκη.

Λέξεις όπως «δεινόσαυρος», «γενέθλια», «χορεύω» απαγορεύεται να περιλαμβάνονται στα διαγωνίσματα μικρών παιδιών και υπάρχει και… επιστημονική εξήγηση!
 
Για παράδειγμα, η λέξη «δεινόσαυρος» απαγορεύεται, για να μην προσβληθούν αυτοί που πιστεύουν στη δημιουργία ως αρχή του κόσμου!.

Η λέξη «dancing» απαγορεύεται, επειδή φέρνει στο νου σέξι χορό. Για αυτό προτιμάται η λέξη μπαλέτο!
 

Άλλη μια απαγορευμένη λέξη είναι τα «γενέθλια», αφού στα σχολεία υπάρχουν μαθητές μάρτυρες του Ιαχωβά, που δεν τα γιορτάζουν.

Ο κατάλογος με τις απαγορευμένες λέξεις, που αγγίζει τουλάχιστον τις 50, είναι η τελευταία «τρέλα» στην αμερικάνικη μεγαλούπολη.


http://www.star.gr

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

Έτοιμο το πρώτο αυτοκίνητο της Google για τυφλούς !!! (video)

Ελπίδα και χαμόγελα σκορπά σε χιλιάδες τυφλούς στον κόσμο το νέο επίτευγμα της Google!

Η εταιρεία υπόσχεται ότι το αυτοκίνητό που οδηγεί μόνο του, θα βοηθήσει όσους ανθρώπους δεν βλέπουν, να κάτσουν στην θέση του οδηγού και να κάνει το όνειρό τους πραγματικότητα.

Το αυτοκίνητο της Google, κάνει όλες τις λειτουργίες ενός κοινού αμαξιού χωρίς να απαιτείται ανθρώπινη βοήθεια.

Η Google δουλεύει πάνω στο εν λόγω project εδώ και χρόνια ενώ επίσημα ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο του 2010.


Πρόσφατα πήγε κι ένα βήμα παραπέρα βάζοντας τυφλούς να «τεστάρουν» την τεχνολογία του αυτοκινήτου που θα αλλάξει μια για πάντα τις ζωές τους.

Η Google δημοσιοποίησε ένα βίντεο το οποίο δείχνει τον Steve Mahan να οδηγεί το «Self-Driving Car User #0000000001».

Ο κύριος Mahan που είναι 95% τυφλός, οδήγησε για να πάει να πάρει φαγητό ενώ έκανε κι άλλες δραστηριότητες που για εμάς φαίνονται απλές για ανθρώπους όμως που δεν βλέπουν είναι δύσκολες.


Υπάλληλοι της Google λοιπόν έκατσαν δίπλα στον Steve Mahan και έκαναν μαζί του μια βόλτα στο Morgan Hill στην Καλιφόρνια, χωρίς όμως να επεμβαίνουν στην πλοήγηση του αυτοκινήτου.

Σημειώνεται ότι το όχημα χρησιμοποιεί κάμερες, ραντάρ και λέιζερ προκειμένου να κινείται με ασφάλεια σε συγκεκριμένες τοποθεσίες που έχουν καταχωρηθεί.


http://www.madata.gr

Διαστημικό GPS θα καθοδηγεί τα σκάφη !!!


Λονδίνο 

Ερευνητές του Ινστιτούτου Max Planck αναπτύσσουν μια τεχνολογία που θα βοηθά τα διαστημόπλοια να μην χάνουν τον δρόμο τους. Το «διαστημικό GPS» θα βασίζεται στη χρήση των ακτίνων Χ που εκπέμπουν τα άστρα νετρονίου, γνωστά και ως πάλσαρ. 

Το σύστημα θα χρησιμοποιεί τις ακτίνες Χ για να γίνεται τριγωνομέτρηση παρόμοια με εκείνη που γίνεται για να εντοπίζεται η θέση των κινητών τηλεφώνων. Ετσι τα σκάφη θα γνωρίζουν με εξαιρετική ακρίβεια σε ποιο σημείο του Διαστήματος θα βρίσκονται και ποια πορεία θα πρέπει να ακολουθήσουν για να φτάσουν στον προορισμό τους.

Τα πάλσαρ
Τα άστρα νετρονίου ή πάλσαρ είναι σώματα υψηλής πυκνότητας, σχηματίζονται από άστρα τα οποία έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο της ζωής τους και καταρρέουν. 
Ολα τα πάλσαρ εκπέμπουν δέσμες ακτινοβολίας από τους πόλους τους και καθώς περιστρέφονται γίνονται ορατά από τη Γη ως περιοδικές, σύντομες λάμψεις ραδιοκυμάτων. Ορισμένοι μάλιστα τα περιγράφουν ως «κοσμικούς ραδιοφάρους».

Το νέο σύστημα
Σύμφωνα με τους ερευνητές η χρονική ακρίβεια των λάμψεων των πάλσαρ είναι συγκρίσιμη με εκείνη των ατομικών ρολογιών. Το σύστημα που αναπτύσσουν βασίζεται στις ακτίνες Χ των λάμψεων των πάλσαρ οι οποίες, όπως υποστηρίζουν, θα δίνουν τη δυνατότητα στα διαστημόπλοια να βρίσκονται πάντα στη σωστή πορεία. 
Οι ειδικοί σημειώνουν ότι αν το σύστημα αποδειχθεί λειτουργικό μπορεί να φέρει την επανάσταση στη διαστημική εξερεύνηση αφού θα βοηθήσει τα μέγιστα σε μια επανδρωμένη αποστολή που θα βγει από τα σύνορα του ηλιακού μας συστήματος. 

http://www.tovima.gr

Μοναδικό σόου με μηχανές !!! (video)


rifting, σούζες και πολλά άλλα "μηχανόβια" κόλπα σε ένα πολύ ωραίο βίντεο.
 

Γιατί χασμουριόμαστε;

Σίγουρα έχει συμβεί σε όλους. Να δούμε κάποιον να χασμουριέται και αντανακλαστικά να νιώσουμε την ανάγκη να το κάνουμε και εμείς. 

Ή και το αντίθετο, να είμαστε σε μια παρέα και να τύχει να χασμουρηθούμε και ξαφνικά μετά από λίγο να δούμε τους περισσότερους να μας ακολουθούν και να ανοίγουν το στόμα τους σαν μικροί ιπποπόταμοι. Κάποιοι δε, να περιστρέφουν και τον λαιμό τους... Αλήθεια τι συμβαίνει και χασμουριόμαστε; Είναι τελικά μεταδοτικό το χασμουρητό;

Με απλά λόγια το χασμουρητό ορίζεται σαν μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού, όταν εκείνος είναι κουρασμένος, ή νυστάζει. Το στόμα μας ανοίγει υπερβολικά, δίχως να έχουμε δώσει συνειδητά κάποια εντολή και εισπνέουμε όσο αέρα μπορούμε. Οι μύες γύρω από το λαιμό και τη γνάθο τεντώνονται.
 

Στη συνέχεια εκπνέουμε δυνατά και γρήγορα. Το χασμουρητό συνοδεύεται επίσης και με τέντωμα των χεριών πάνω ή πίσω από το κεφάλι. Η αίσθηση που αφήνει στον οργανισμό μας είναι μιας απίστευτης χαλαρότητας, αλλά και ενέργειας.

Παλαιότερα πίστευαν ότι χασμουρίομαστε για να παίρνουμε περισσότερο οξυγόνο από τους πνεύμονες και να αποβάλλουμε το διοξείδιο του άνθρακα. Αυτή η άποψη τελικά καταρρίφθηκε, όταν νεώτερα πειράματα έδειξαν ότι ακόμη και σε συνθήκες με πολύ οξυγόνο, ο άνθρωπος θα χασμουρηθεί.
 

Νεώτερη μελέτη από το πανεπιστήμιο του Princeton, έδειξαν πως το χασμουρητό είναι μια αντανακλαστική λειτουργία που που γίνεται για να... “ψυχθεί ο εγκέφαλος μας”. Η βαθιά εισπνοή κατά τη διάρκεια του χασμουρητού δημιουργεί δυνάμεις για την καλύτερη ροή του εγκεφαλονωτιαίου υγρού και του αίματος στον εγκέφαλο και παράλληλα δίνει στον οργανισμό μεγάλη ποσότητα οξυγόνου. Ο δροσερός αέρας που “παίρνουμε” μαζικά και γρήγορα από το στόμα, δρα ανακουφιστικά για τον εγκέφαλο μας.

Βέβαια υπάρχει και η άποψη ότι το χασμουρητό είναι ένδειξη βαρεμάρας, πλήξης και ανίας. Πάντως ακόμη και σήμερα επί τοις ουσίας το φαινόμενο “χασμουρητό” παραμένει άγνωστο γιατί προκαλείται. Παραμένει μια ανεξήγητη συμπεριφορά του εγκέφαλου μας. Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει σε κάποια αίτια που συντείνουν στο να χασμουρίομαστε. Αυτά είναι η κούραση, η νύστα, οι αγγειονευρικές αντιδράσεις από το πνευμονογαστρικό νεύρο, και φυσικά η... ανθυποβολή.
 

Το να βλέπουμε δηλαδή τους άλλους να το κάνουν και να χασμουριόμαστε και εμείς. Υπάρχει μια άποψη που λέει ότι το χασμουρητό είναι τόσο βαθιά χαραγμένο στα αρχέτυπα μας, που έχει παραμείνει από την εμφάνιση του είδους μας στη γη. Ίσως να ήταν ένα είδος επικοινωνίας. Μια πράξη που παραμένει και συμβαίνει όταν οι γύρω μας χασμουριόνται.

Είναι γεγονός ότι όλα τα θηλαστικά χασμουριόνται. Από το λιοντάρι μέχρι τη γάτα και τον σκύλο του σπιτιού μας. Έρευνες επίσης έχουν δείξει ότι ο άνθρωπος ξεκινάει να χασμουριέται από... την κοιλιά της μάνας του. Από την 11η εβδομάδα της ζωής του. Το μόνο σίγουρο είναι επίσης πως για να χασμουριόμαστε, για να δίνει εντολή ο εγκέφαλος μας, να γίνεται αυτή η διαδικασία, κάτι θα εξυπηρετεί στον οργανισμό μας. Κάτι που ακόμη δεν έχουν ανακαλύψει οι επιστήμονες...

ΠΗΓΗ: iatropedia.gr 
http://www.real.gr

8χρονος εντόπισε μέσω Η/Υ τον διαρρήκτη του σπιτιού του !!! (video)

Βρετανία:
Απίστευτο και όμως, αληθινό!Στα δίχτυα ενός οκτάχρονου αγοριού πιάστηκε ένας διαρρήκτης υπεύθυνος για πολλαπλές κλοπές, και μάλιστα μέσω ενός application για iPad.

Ο μικρός Landon Crabtree χρησιμοποίησε την εφαρμογή εντοπισμού που είχε κατεβάσει, για να βρει το κλεμμένο του iPad, αλλά και άλλα κλαπέντα αντικείμενα της οικογένειάς του που πρόσφατα είχαν πέσει θύματα διάρρηξης στο σπίτι τους στο Μάντσεστερ.

Ο οκτάχρονος ενεργοποίησε την εφαρμογή μέσω του υπολογιστή και ανακάλυψε ότι το υποκλαπέν iPad βρισκόταν σε απόσταση… αναπνοής από το σπίτι του και συγκεκριμένα σε ένα κοντινό μοτέλ. Αμέσως είπε στον πατέρα του για την «ανακάλυψή» του και εκείνος ειδοποίησε την αστυνομία.
Μέσα σε μία ώρα οι Αρχές είχαν οδηγηθεί στα ίχνη του υπόπτου, τον οποίο και συνέλαβαν.«Δεν τα βάζει κανείς με την οικογένειά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο μικρός «ντετέκτιβ» που όπως αποκάλυψε, όταν μεγαλώσει, θέλει να γίνει πράκτορας του FBI.

Η αστυνομία συνέλαβε τον John Docherty, ο οποίος είχε κάνει μια… στάση στο μοτέλ, για να κρύψει τη λεία του που αποκόμισε από σειρά διαρρήξεων που είχε διαπράξει στο κεντρικό Τενεσσί. 

Οι κατηγορίες σε βάρος του Docherty, τέλος, διευρύνθηκαν, όταν ένας ντετέκτιβ σε κοντινή περιοχή είδε τον διαρρήκτη στην τηλεόραση και αναγνώρισε πως ήταν το ίδιο άτομο με εκείνο που είχε ζωγραφίσει σε ένα σκίτσο καταζητούμενου ληστή.

Φωτοβολταϊκά thin-film για αυτοκίνητα !!!

Σε οχήματα άμεσης επέμβασης, όπως ασθενοφόρα, πυροσβεστικά και αστυνομικά φιλοφοξεί να τοποθετήσει τα εύκαμπτα φωτοβολταϊκά της η εταιρεία PowerFilm μέσω της συνεργασίας της με την Streamlight Inc.

Τα φωτοβολταϊκά thin-film ισχύος 14 βατ της εταιρείας μπορούν να αποτελέσουν εναλλακτική πηγή ενέργειας για φάρους, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ραδιόφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που υπάρχουν σε αυτοκίνητα, μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνεργασία της PowerFilm για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε οχήματα μετά από εκείνη με την Textron Co. η οποία προβλέπει την εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας για την τροφοδοσία μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων (όπως εκείνα που χρησιμοποιούνται στα γήπεδα γκολφ).

Οι προοπτικές της συνεργασίας περιγράφονται ως περισσότερο από ευοίωνες καθώς μόνο στις ΗΠΑ υπάρχουν 18.000 υπηρεσίες άμεσης παρέμβασης ενώ μόνο η αστυνομία των Πολιτειών και των εθνικών οδών έχει 25.000 οχήματα.

Εντοπίστηκαν τεράστια καλαμάρια στο Ανατολικό Αιγαίο !!!

Δύο καλαμάρια του σπάνιου είδους Ommastrephes bartramii εντοπίστηκαν με διαφορά μιας μέρας σε Σάμο και Λειψούς αντίστοιχα. Το συγκεκριμένο είδος συναντάται συνήθως στον Ειρηνικό Ωκεανό, ενώ σπάνια το βρίσκουμε στη Μεσόγειο και κυρίως στο Αιγαίο.

Στις 8 Μαρτίου ένα καλαμάρι μήκους 1,63μ και βάρους 9 κιλών (!) εντοπίζεται νεκρό κοντά στην παραλία «Κοκκάρι» της Σάμου από μέλη της ομάδας Αυτοδυτών Σάμου. Το τεράστιο καλαμάρι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα θηλυκά του είδους που έχει καταγραφεί. 

Οι αυτοδύτες της Σάμου ειδοποιούν χωρίς χρονοτριβή την ομάδα Άμεσης Ανταπόκρισης του Αρχιπελάγους. Επί τόπου σπεύδουν ερευνητές του ινστιτούτου και παραλαμβάνουν το καλαμάρι προκειμένου να πραγματοποιήσουν τη σχετική αυτοψία. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τα αίτια θανάτου του καλαμαριού, που ήταν γεμάτο αυγά, είναι φυσικά.

Καλαμάρι του ίδιου είδους πιάστηκε την προηγούμενο μέρα σε δίχτυα στους Λειψούς. Ντόπιος ψαράς και μέλος του δικτύου παρατήρησης του Αρχιπελάγους στα Δωδεκάνησα ειδοποιεί το ινστιτούτο για το σπάνιο συμβάν. 

Ωστόσο, η αυτοψία δεν είναι δυνατή, καθώς το καλαμάρι έχει ήδη φαγωθεί στο μεγαλύτερο μέρος του από σμέρνα. Το ακέραιο των πλοκαμιών του είναι αρκετό για την αναγνώριση του είδους, όμως δεν είναι εφικτή η αναγνώριση του φύλου και άλλων χαρακτηριστικών, όπως το μέγεθος, βάρος κλπ.

Υπογραμμίζεται ότι η πρώτη αναφορά για το είδος αυτό στη Μεσόγειο έγινε το 1976, ενώ συχνότερες αναφορές του είδους αυτού γίνονται από το 2007. Η επιστημονική κοινότητα πιστεύει ότι υπάρχει πιθανή εξάπλωση του είδους στο Αιγαίο.

Το καλαμάρι Ommastrephes bartramii ζει σε πολύ βαθιά νερά (200 – 250 μέτρα βάθος), με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολη η μελέτη γύρω από τη φυσιολογία του.

Στο περιθώριο της αυτοψίας το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ επικοινώνησε με ερευνητές από Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) οι οποίοι βοήθησαν σημαντικά στην προσπάθεια αναγνώρισης του είδους και στη διοχέτευση πληροφοριών γύρω από αυτό το σπάνιο καλαμάρι.

Το μοναδικό φαινόμενο που έλαβε χώρα μέσα σε δύο μέρες σε Σάμο και Λειψούς αποδεικνύει για ακόμα μία φορά ότι το Αιγαίο αποτελεί ένα σπάνιο οικοσύστημα μοναδικής περιβαλλοντικής σημασίας, το οποίο γνωρίζουμε ελάχιστα. 

Αυτή η ανακάλυψη δίνει τη δυνατότητα στην επιστημονική κοινότητα να αντλήσει περισσότερες πληροφορίες για το μοναδικό αυτό ζώο και προσφέρει μία ακόμα σημαντική ευκαιρία για να κατανοήσουμε τον πραγματικό και ανυπολόγιστο φυσικό πλούτο των ελληνικών θαλασσών.

Τις επόμενες μέρες το σπάνιο καλαμάρι θα μεταφερθεί ακέραιο σε ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο στο «Μανιάκειο» κτίριο, στη Σάμο, όπου πρόκειται να στεγαστεί το πρότυπο Διεθνές Κέντρο Σπουδών με τη συνεργασία του Αρχιπελάγους και του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Στον ίδιο χώρο θα βρίσκονται και πολλά άλλα εκθέματα – αντιπροσωπευτικά δείγματα της θαλάσσιας & χερσαίας νησιωτικής πανίδας που έχει συγκεντρώσει και διατηρεί το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ.

Πηγή/Photo: Αρχιπέλαγος
http://www.econews.gr

Λωρίδες ποδηλάτων στη Βουλγαρία !!!

Μπορεί οι ειδικές λωρίδες για ποδήλατα στη Βουλγαρία να μην προσφέρουν την ασφάλεια και διευκόλυνση που θα περίμενε κανείς, ωστόσο είναι βέβαιο..........

πως αποτελούν μια πρόκληση για κάθε ποδηλάτη που ψάχνει την περιπέτεια…
 πηγή: otherside.gr
 http://naturahellas.blogspot.com

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Πως να φτιάξετε ένα υπέροχο κερί από Κλημεντίνη (Video)

Δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα και οικονομικά ένα υπέροχο ρομαντικό κερί από κλημεντίνες.

http://a-pistefto.blogspot.com

"Βουλιάζει" ο Θεσσαλικός κάμπος από την υπεράντληση !!!

Σοβαρά γεωλογικά φαινόμενα εξαιτίας της υπεράντλησης των υδάτων συμβαίνουν γύρω από τη λίμνη Κάρλα και στο Θεσσαλικό κάμπο.

Επιστήμονες από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών διαπίστωσαν ότι σε 12 περιοχές στο Θεσσαλικό κάμπο σημειώνονται έντονες καθιζήσεις και γεωλογικές μεταβολές.


Σοβαρές καθιζήσεις παρατηρούνται σε χωριά νότια της Λάρισας, στον Πλατύκαμπο, στο Αρμένιο και στο Κιλελέρ έως και τα χωριά Ριζόμυλος και Στεφανοβίκειο του νομού Μαγνησίας.


Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι καθιζήσεις είναι 8 με 10 εκατοστά το χρόνο και οφείλονται στην πτώση του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα εξαιτίας της υπεράνλτησης των υδάτων.


http://www.skai.gr

Στην Ανταρκτική έπεσε ρωσικός μετεωρολογικός δορυφόρος !!!

Ο πρώτος σοβιετικός δορυφόρος μετεωρολογικών παρατηρήσεων, Meteor 1-1, κατέπεσε την Τρίτη στην Ανταρκτική αφότου πέρασε 43 χρόνια σε τροχιά, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της ρωσικής υπηρεσίας Διαστήματος, ο Αλεξέι Ζολοτούχιν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
"Ο διαστημικός δορυφόρος Meteor 1-1 εισήλθε στα πυκνά στρώματα της ατμόσφαιρας στις 22:17 GMT της Δευτέρας [01:17 την Τρίτη ώρα Ελλάδας] και κατέπεσε στο έδαφος της Ανταρκτικής, κοντά στην Γη της Βασίλισσας Μοντ, είπε ο κ. Ζολοτούχιν.

Θραύσματα έπεσαν κυρίως στο 80,9° νότιο γεωγραφικό πλάτος και στο 5,6 δυτικό γεωγραφικό μήκος, είπε ο εκπρόσωπος.


Ο Meteor 1-1 ο οποίος ζύγιζε 1,2 τόνους, είχε εκτοξευτεί στις 26 Μαρτίου του 1969 από το κοσμοδρόμιο Πλέσετσκ (βόρεια Ρωσία) και τέθηκε σε τροχιά σε ύψος 650 χιλιομέτρων.


Σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία διαστήματος (NASA), ο δορυφόρος σταμάτησε να λειτουργεί το 1970.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

http://www.protothema.gr

Προς συναρμολόγηση η νέα σαρκοφάγος στο Τσερνόμπιλ !!! (video)

Η ουκρανική προεδρία ανακοίνωσε σήμερα ότι η συναρμολόγηση της νέας σαρκοφάγου του Τσερνομπίλ, που προορίζεται να μειώσει την απειλή της ραδιενέργειας, θα ξεκινήσει στις 26 Απριλίου, επέτειο αυτής της χειρότερης πυρηνικής καταστροφής στην ιστορία.

«Η κατασκευή της σαρκοφάγου στη μονάδα του Τσερνομπίλ θα αρχίσει στις 26 Απριλίου» αναφέρει η προεδρία σε ανακοίνωση επικαλούμενη τον αρχηγό του κράτους Βίκτορ Γιανούκοβιτς, ο οποίος παρευρίσκεται σε σύνοδο κορυφής για την πυρηνική ενέργεια στην Σεούλ.

Η πρώτη φάση της συναρμολόγησης του μεγάλου τοξοτού θόλου ύψους 108 μέτρων που θα ζυγίζει 20.000 τόνους έχει ήδη αρχίσει φέτος, διευκρίνισε στο Reuters η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ), υπεύθυνη για τη διαχείριση των πόρων που προβλέπονται για το έργο αυτό.

 
«Τα αναγκαία κονδύλια είναι διαθέσιμα και οι εργασίες γίνονται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, χωρίς καθυστέρηση, έτσι ώστε η νέα σαρκοφάγος να έχει ολοκληρωθεί και εγκατασταθεί πάνω από τον κατεστραμμένο αντιδραστήρα στα μέσα του 2015, όπως είχε προγραμματιστεί» δήλωσε ο Άντον Γιούσοφ, εκπρόσωπος της αντιπροσωπείας της ΕΤΑΑ.

Η κοινοπραξία Novarka που αποτελείται από τις γαλλικές εταιρίες, Bouygues και Vinci, το 2007 κέρδισε το διαγωνισμό για την κατασκευή μιας νέας αεροστεγούς σαρκοφάγου που θα συναρμολογηθεί στον χώρο κοντά στον αντιδραστήρα, και στη συνέχεια θα τοποθετηθεί πάνω από την παλιά σαρκοφάγο.

Το συνολικό κόστος αυτής της επιχείρησης εκτιμάται σε 1,5 δισ. ευρώ από τα οποία 750 εκατομμύρια έλειπαν πριν από ένα χρόνο.

Η διεθνής κοινότητα αποδέσμευσε 550 εκατ. ευρώ σε διεθνή διάσκεψη στο Κίεβο τον Απρίλιο του 2011, με την ευκαιρία της 25ης επετείου της καταστροφής. Το υπόλοιπο προστέθηκε από την ΕΤΑΑ.


http://www.tnsite.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...