Ηχογραφημένες κραυγές πουλιών κρατούν καθαρό σταθμό της Νέας Υόρκης !!!

Νέα Υόρκη
Στο σταθμό του μετρό στο Ρούζβελτ Άιλαντ της Νέας Υόρκης, οι κότες δεν σταματάνε να κακαρίζουν τρομαγμένες. 
 
Οι ηχογραφημένες φωνές τους αναστατώνουν και διώχνουν τα περιστέρια, γλιτώνοντας έτσι το κτήριο από τα πούπουλα και τις κουτσουλιές.

Με τους Νεοϋορκέζους επιβάτες να εκφράζουν παράπονα για τις δύσοσμες βόμβες των περιστεριών, η Μητροπολιτική Αρχή Μεταφορών αρχικά τοποθέτησε μεταλλικά δίχτυα κάτω από την οροφή, τα οποία υποτίθεται ότι θα εμπόδιζαν τα πτηνά να κουρνιάζουν πάνω από τα κεφάλια των περαστικών.
 
Η μεγάλη αλλαγή  ήρθε τον Δεκέμβριο, όταν οι υπεύθυνοι του σταθμού αποφάσισαν να ζητήσουν τη συνδρομή της καλιφορνέζικης εταιρείας Bird-B-Gone («πουλί εξαφανίσου», σε ελεύθερη απόδοση).

Η εταιρεία εγκατέστησε ένα σύστημα ηχείων που παίζουν ηχογραφημένες κραυγές αρπακτικών πτηνών, καθώς και τις κραυγές ενοχλημένων κοτόπουλων και άλλων πτηνών που σημαίνουν συναγερμό.


Κάθε δύο με επτά λεπτά, ο σταθμός παίρνει μια σουρεαλιστική χροιά καθώς γεράκια και κοκόρια κρώζουν μεγαλοφώνως.
 
 
Το ηχοσύστημα των 375 δολαρίων φαίνεται όμως ότι έχει αποτέλεσμα: «Υπάρχει αισθητή μείωση στα περιστέρια και τις κουτσουλιές τους» λέει στους New York Times ο Κέβιν Όρτιζ, εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αρχής Μεταφορών.

Πολλοί επιβάτες δηλώνουν ανακουφισμένοι, άλλοι όμως ενοχλούνται από το ηχητικό σκιάχτρο του σταθμού.


Στο Ρούζβελτ Άιλαντ δεν αναφέρθηκαν πολλά παράπονα, ωστόσο ένα παρόμοιο σύστημα χρειάστηκε να απομακρυνθεί από σταθμό του μετρό στο Μπρονξ επειδή δεν άφηνε τον κόσμο σε ησυχία.

Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)