Προς συναρμολόγηση η νέα σαρκοφάγος στο Τσερνόμπιλ !!! (video)

Η ουκρανική προεδρία ανακοίνωσε σήμερα ότι η συναρμολόγηση της νέας σαρκοφάγου του Τσερνομπίλ, που προορίζεται να μειώσει την απειλή της ραδιενέργειας, θα ξεκινήσει στις 26 Απριλίου, επέτειο αυτής της χειρότερης πυρηνικής καταστροφής στην ιστορία.

«Η κατασκευή της σαρκοφάγου στη μονάδα του Τσερνομπίλ θα αρχίσει στις 26 Απριλίου» αναφέρει η προεδρία σε ανακοίνωση επικαλούμενη τον αρχηγό του κράτους Βίκτορ Γιανούκοβιτς, ο οποίος παρευρίσκεται σε σύνοδο κορυφής για την πυρηνική ενέργεια στην Σεούλ.

Η πρώτη φάση της συναρμολόγησης του μεγάλου τοξοτού θόλου ύψους 108 μέτρων που θα ζυγίζει 20.000 τόνους έχει ήδη αρχίσει φέτος, διευκρίνισε στο Reuters η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ), υπεύθυνη για τη διαχείριση των πόρων που προβλέπονται για το έργο αυτό.

 
«Τα αναγκαία κονδύλια είναι διαθέσιμα και οι εργασίες γίνονται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, χωρίς καθυστέρηση, έτσι ώστε η νέα σαρκοφάγος να έχει ολοκληρωθεί και εγκατασταθεί πάνω από τον κατεστραμμένο αντιδραστήρα στα μέσα του 2015, όπως είχε προγραμματιστεί» δήλωσε ο Άντον Γιούσοφ, εκπρόσωπος της αντιπροσωπείας της ΕΤΑΑ.

Η κοινοπραξία Novarka που αποτελείται από τις γαλλικές εταιρίες, Bouygues και Vinci, το 2007 κέρδισε το διαγωνισμό για την κατασκευή μιας νέας αεροστεγούς σαρκοφάγου που θα συναρμολογηθεί στον χώρο κοντά στον αντιδραστήρα, και στη συνέχεια θα τοποθετηθεί πάνω από την παλιά σαρκοφάγο.

Το συνολικό κόστος αυτής της επιχείρησης εκτιμάται σε 1,5 δισ. ευρώ από τα οποία 750 εκατομμύρια έλειπαν πριν από ένα χρόνο.

Η διεθνής κοινότητα αποδέσμευσε 550 εκατ. ευρώ σε διεθνή διάσκεψη στο Κίεβο τον Απρίλιο του 2011, με την ευκαιρία της 25ης επετείου της καταστροφής. Το υπόλοιπο προστέθηκε από την ΕΤΑΑ.


http://www.tnsite.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)