Γη και ύδωρ προσφέρουν οι Τούρκοι για τον Σκορπιό !!! (video)

Η διαθήκη του Αριστοτέλη Ωνάση σώζει τον Σκορπιό καθώς με βάση αυτήν απαγορεύεται ρητά η πώλησή του.

Σύμφωνα μάλιστα με συγκεκριμένη πρόνοιά της σε περίπτωση που κάποιος από τους φυσικούς του κληρονόμους δεν μπορεί να τον συντηρήσει μετατρέπεται αυτομάτως σε κατασκήνωση για τα παιδιά των υπαλλήλων της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Ωστόσο αυτό είναι οξύμωρο το 2012, καθώς η Ολυμπιακή δεν υπάρχει πλέον, τουλάχιστον με την αρχική της μορφή. Η ουσία είναι όμως ότι αν δεν υπήρχε αυτή η πρόβλεψη, τότε εκτιμάται ότι η Αθηνά Ωνάση δύσκολα θα μπορούσε να αρνηθεί την ηγεμονική προσφορά που της έχει καταθέσει όμιλος Τούρκων και αράβων επιχειρηματιών, ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά του νησιού που αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο πλούτου και δύναμης.
 

Είναι αδιανόητο πόσο μεγάλη αγοραστική κινητικότητα υπάρχει γύρω από ένα νησί που -με βάση την διαθήκη του Αριστοτέλη Ωνάση- δεν μπορεί να πουληθεί.

Κάτι που σημαίνει πως, όπου υπάρχει θέληση, ίσως να υπάρχει και τρόπος.


Σύμφωνα με πηγές η αρχική πρόταση ύψους 500.000.000 ευρώ του ομίλου Αράβων και Τούρκων επιχειρηματιών (ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει στην κατοχή του και γνωστή ποδοσφαιρική ομάδα της Τουρκίας) έγινε πριν από 20 μέρες.


Όλα αυτά στο πλαίσιο έντονων φημών ότι η Αθηνά Ωνάση εξετάζει πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο της πώλησης, εξαιτίας του μεγάλου για εκείνη κόστους συντήρησης του νησιού και των εγκαταστάσεων που βρίσκονται σε αυτό.
 

Μοναδικό εμπόδιο (ενδεχομένως ανυπέρβλητο) σε μια τέτοια πιθανή αγοραπωλησία, στέκεται η διαθήκη του Αριστοτέλη Ωνάση που αναφέρει ρητά πως ο Σκορπιός δεν μπορεί να πωληθεί και ότι θα περνά κάθε φορά στον φυσικό του κληρονόμο.

Τέλος αναφέρει πως στην περίπτωση που ο πιθανός φυσικός κληρονόμος δεν μπορεί να συντηρεί τον Σκορπιό, αυτός παραχωρείται αυτόματα στην Ολυμπιακή Αεροπορία, για να χρησιμοποιηθεί ως παιδική κατασκήνωση για τα παιδιών των εργαζομένων.


Ουσιαστικά η μοναδική παρακαμπτήρια οδός στο συγκεκριμένο «αγκάθι», θα μπορούσε να είναι μια μακροχρόνια ενοικίαση του νησιού για περίοδο 99 χρόνων. Αλλά, ακόμη και τότε, το τίμημα δεν θα μπορούσε να είναι πάνω από 20.000.000 δολάρια.


Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Σκορπιός παραμένει ένα φιλέτο. Οπότε το σίριαλ για την πιθανή πώλησή του αναμένεται να εξελιχθεί σε Αμερικάνικη σαπουνόπερα, από αυτές με διάρκεια δεκαετιών...


http://www.tnsite.gr 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)