Πατίνι κατευθύνεται με τη δύναμη της σκέψης !!! (Video)

Αμερικανική εταιρεία παρουσίασε το πρωτότυπο ενός σκέιτμπορντ που διαβάζει τα εγκεφαλικά κύματα του χρήστη και καταλαβαίνει προς τα πού πρέπει να κινηθεί και με ποια ταχύτητα.

Η Chaotic Moon Labs είχε αρχικά αναπτύξει ένα πατίνι εφοδιασμένο με τον αισθητήρα Kinect της Microsoft, o οποίος επέτρεπε στον οδηγό να στρίβει με χειρονομίες.


Το πατίνι είχε παρουσιαστεί στο περυσινό Consumer Electronics Show, αργότερα όμως χάλασε. Αντί να το ξαναφτιάξουν, οι δημιουργοί του αποφάσισαν να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα.


Το νέο ηλεκτροκίνητο σκέιτμπορντ, με την ονομασία
Board of Imagination, ή «Σανίδα της Φαντασίας», έχει ενσωματωμένο στο μπροστινό μέρος έναν υπολογιστή-ταμπλέτα Samsung με λειτουργικό σύστημα Windows.

O υπολογιστής αναλύει τα σήματα ενός κράνους Emotiv EPOC, ενός περιφερειακού της αυστραλιανής εταιρεία Emotiv, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν βιντεοπαιχνίδια με νοητικές εντολές, αντί με τζόιστικ.


Έπειτα από μερικούς γύρους εκπαίδευσης, στους οποίους ο υπολογιστής μαθαίνει να αντιστοιχίζει τις προθέσεις του χρήστη με τα εγκεφαλικά σήματα που λαμβάνουν τα ηλεκτρόδια του κράνους, ο οδηγός ανεβαίνει στο σκέιτμπορντ, κοιτάζει προς το σημείο όπου θέλει να κατευθυνθεί και οραματίζεται ότι κινείται προς τα εκεί με την επιθυμητή ταχύτητα, μέχρι 50 χιλιόμετρα την ώρα.


Το βίντεο που ανάρτησε η Chaotic Moon Labs YouTube βίντεο φαίνεται διασκεδαστικό, πιθανώς όμως δεν αρκεί για να πείσει τους ενδιαφερόμενους ότι θα αποφύγουν τις τούμπες.


Ούτως ή άλλως, προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για την παραγωγή του σκέιτμπορντ σε εμπορική κλίμακα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)