Σήμα κινδύνου για τα άλογα του Αξιού !!!

Σε κίνδυνο φαίνεται να βρίσκεται ο πληθυσμός των αλόγων στο Δέλτα του Αξιού, καθώς το τελευταίο διάστημα ο αριθμός τους έχει μειωθεί δραματικά.

«Έχω καταφέρει να εντοπίσω μόλις γύρω στα είκοσι άλογα, από τα 70-80 που έβλεπα παλιά στα λιβάδια του Δέλτα Αξιού», λέει ο εκπαιδευτικός Γιώργος Λεδάκης, ο οποίος επισκέπτεται συχνά την περιοχή ειδικά για να δει τα άλογα και να τα ταΐσει, επιβαρυνόμενος προσωπικά το κόστος.
 Τα άλογα, απλησίαστα για τους υπόλοιπους, τον αναγνωρίζουν ακόμη και από τον ήχο του αυτοκινήτου του και έρχονται προς το μέρος του για να τον υποδεχτούν.
Το κρύο, το χιόνι και η έλλειψη τροφής στη διάρκεια του χειμώνα έρχονται να προστεθούν στους λόγους που μειώνεται ο πληθυσμός των αλόγων του Αξιού: κλοπές των πουλαριών, περιορισμός του βιοτόπου τους λόγω της κτηνοτροφίας, πυροβολισμοί από αγρότες.
Με την οικονομική υποστήριξη του Δήμου Δέλτα και τη βοήθεια του κ. Λεδάκη, ο Φορέας Διαχείρισης πήγε στην περιοχή των αλόγων μπάλες με σανό, δυο φορές κατά το τελευταίο δεκαήμερο, προκειμένου να τα βοηθήσει να ξεπεράσουν τις δύσκολες ημέρες του χιονιά.
Είναι σίγουρο ωστόσο ότι η τροφή αυτή δεν θα είναι αρκετή για να βγάλουν το δύσκολο χειμώνα. 
Είναι απαραίτητη η συνεισφορά των τοπικών χρηστών της περιοχής (αγρότες, κτηνοτρόφοι), ώστε να επιβιώσουν τα άγρια άλογα του Αξιού, τα οποία πλέον αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του οικοσυστήματος.
Πηγή: Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)