Ρύπανση από λύματα ελαιοτριβείων στο Κάστρο

Τεράστια ρύπανση στο Κάστρο Ηλείας από λύματα ελαιοτριβείων καταγγέλλει η Ένωση Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον (ΕΠΟΠ), με ανακοίνωση που απέστειλε σήμερα στα ΜΜΕ :

Το Κάστρο είναι ένα όμορφο χωριό, με πλούσιο φυσικό περιβάλλον και το φράγκικο κάστρο να δεσπόζει στην κορυφή του. Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην πρωτοπορία του τουριστικού ενδιαφέροντος λόγω των γειτονικών λουτρών και της μοναδικής παραλίας του, που συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ακόμη έντονη είναι και η οικιστική δραστηριότητα, αφού πολλοί Έλληνες και ξένοι επιλέγουν την περιοχή για παραθεριστική κατοικία ή και μόνιμη εγκατάσταση.

Η περιοχή διαθέτει επίσης χιλιάδες ελαιόδενδρα που δίνουν στους κατοίκους ικανό εισόδημα από την παραγωγή εξαιρετικού ελαιόλαδου. Επόμενο εκ τούτου είναι να λειτουργούν στο χωριό και ελαιοτριβεία.

Τα ελαιοτριβεία όμως εκτός από το εκλεκτό λάδι παράγουν και τοξικά υγρά απόβλητα , που σύμφωνα με τους κανονισμούς πρέπει να υφίστανται την κατάλληλη επεξεργασία και όχι να αποβάλλονται ανεξέλεγκτα στο περιβάλλον.
 
Δυστυχώς όμως ορισμένοι ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων δεν φαίνεται να σέβονται αυτούς τους κανονισμούς και ρίχνουν τα λύματα των ελαιοτριβείων τους ανεπεξέργαστα σε ρέματα και παραλίες.
 Τυχαία σε μια απογευματινή περιπλάνησή μας στις γύρω από το χωριό  πανέμορφες περιοχές, ανακαλύψαμε ένα θλιβερό φαινόμενο:σε μια ρεματιά, πολύ κοντά στο παλιό υδραγωγείο του χωριού, έχει δημιουργηθεί  μια μεγάλη λίμνη λυμάτων ελαιοτριβείων ,στην οποία κάποιοι ασυνείδητοι επιχειρηματίες ρίχνουν με βυτία τα υγρά απόβλητα των ελαιοτριβείων τους.

Άραγε το γνωρίζει αυτό η δημοτική αρχή;
Το γνωρίζει η αστυνομία;
Το γνωρίζει το τμήμα περιβάλλοντος της Νομαρχίας;
 
Η ΕΠΟΠ ζητεί από τις παραπάνω αρχές άμεση παρέμβαση.
Γιατί είναι άδικο  να δυσφημείται μια ολόκληρη περιοχή με τεράστιο περιβαλλοντικό, πολιτιστικό και τουριστικό ενδιαφέρον από κάποιους ασυνείδητους.

Ένωση Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον
 

Σχόλια

Ο χρήστης εκκενώσεις βόθρων είπε…
Όλοι γνωρίζουν από που προέρχονται τα λύματα αλλά δε κάνουν τίποτα...όπως και εμείς.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)