Τέλος στο Πατρινό Καρναβάλι λόγω... «Καλλικράτη»

Χωρίς το περίφημο καρναβάλι της κινδυνεύει να μείνει φέτος η Πάτρα λόγω των αλλαγών του «Καλλικράτη»! Μάλιστα, η διοργάνωση είναι στον «αέρα» περίπου ένα μήνα πριν την έναρξή της.
 Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο οργανισμός που έχει την ευθύνη για το Καρναβάλι δεν κατάφερε να ξεφύγει από τις αλλαγές στον αυτοδιοικητικό χάρτη, καθώς δεν είχε προβλεφθεί να έχει την νομική μορφή που θα του επέτρεπε να εξαιρεθεί από όσα ορίζει ο νόμος!

Η κοινωφελής επιχείρηση «Πατρινό Καρναβάλι» (ΚΔΕΠΑΚ) ιδρύθηκε την άνοιξη του 2010, κατόπιν σχετικού αιτήματος. Τώρα, η ΚΔΕΠΑΚ είναι αντιμέτωπη με τις ρυθμίσεις του «Καλλικράτη», ενώ ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού της Πάτρας, Αλέξης Σκαρμέας, επιβεβαίωσε ότι το φετινό καρναβάλι κινδυνεύει να μην γίνει!

Σαν να μην έφταναν αυτά, η ΚΔΕΠΑΚ θα έπρεπε να έχει στα ταμεία της 500.000 ευρώ που θα δίνονταν από την δημοτική αρχή μέχρι τις 31 του μήνα. Ωστόσο, η Επιχείρηση πήρε 175.000 ευρώ και τα χρήματα που διαθέτει δεν επαρκούν ούτε για τις λειτουργικές της ανάγκες.

Επίσης, δεν έχει εγκριθεί καμία προγραμματική σύμβαση μεταξύ δήμου και ΚΔΕΠΑΚ.

Κι όλα αυτά, ενώ οι φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Πάτρα -από τις γνωστότερες στην χώρα μας- είναι προγραμματισμένες να αρχίσουν στις 17 Ιανουαρίου... 
 www.star.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)