Σοκολάτα, όπως λέμε χαβιάρι !!!

Όσοι λάτρεις  της σοκολάτας, απολαύστε την όσο είναι ακόμη καιρός. Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, η σοκολάτα προβλέπεται να κοστίζει όσο και το χαβιάρι.
 
Ο λόγος είναι ότι όλο και περισσότεροι καλλιεργητές κακάο στη Δυτική Αφρική, εγκαταλείπουν τη συγκεκριμένη καλλιέργεια, με πιθανό αποτέλεσμα, ο κόσμος να μην έχει αρκετή σοκολάτα μέσα στα επόμενα 15-20 χρόνια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών αναλυτών της συγκεκριμένης αγοράς, είναι πολύ πιθανό πως σε μερικά μόλις χρόνια, μια σοκολάτα να κοστίζει μέχρι και $12, ή £7.
Οι απαράδεκτα χαμηλές τιμές που οι μεγάλες εταιρίες πληρώνουν για το κακάο, έχουν αναγκάσει τους περισσότερους καλλιεργητές του να το εγκαταλείψουν, μη ανανεώνοντας τα δένδρα τους, και στρεφόμενοι προς τα πιο κερδοφόρα και πιο μοδάτα βιοκαύσιμα.
Την ίδια ώρα όμως που μειώνεται η προσφορά, η ζήτηση για τη σοκολάτα αυξάνεται, ιδιαίτερα στις νέες αναπτυσσόμενες αγορές του πλανήτη. Το αποτέλεσμα είναι να διπλασιαστούν οι τιμές αγοράς του κακάο. Και όπως λένε οι αναλυτές, σε λίγα χρόνια η σοκολάτα  θα είναι σαν το χαβιάρι. Σε πολλούς θα αρέσει, όμως ελάχιστοι θα μπορούν να την απολαύσουν.


www.inews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)