Αυτόματο μηχάνημα σας προτείνει τι να πιείτε !!!

Αναγνωρίζει τα χαρακτηριστικά των πελατών !!!


Ένα νέο αυτόματο μηχάνημα πώλησης ποτών, το οποίο χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην αναγνώριση του προσώπου ενός ατόμου, κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία. Το μηχάνημα «προτείνει» ποτά που θα κρίνει ότι ταιριάζουν στην ηλικία και το φύλο του πελάτη.

Η επιτυχία του, μάλιστα, ήταν σχεδόν άμεση αφού οι πωλήσεις των ποτών τριπλασιάστηκαν σε σχέση με εκείνες των συμβατικών αυτόματων πωλητών.
Το μηχάνημα, που κατασκεύασε η εταιρία JR East Water Business, χρησιμοποιεί μεγάλες οθόνες αφής με αισθητήρες, που του επιτρέπουν να διακρίνει τα χαρακτηριστικά ενός πελάτη μόλις πλησιάσει.

Μία ταμπελίτσα με την ένδειξη «προτεινόμενα» εμφανίζεται σε συγκεκριμένα προϊόντα.


«Αν ο πελάτης είναι άνδρας, το μηχάνημα είναι πιθανόν να προτείνει έναν συσκευασμένο καφέ, καθώς οι άνδρες τον προτιμούν. Αν ο πελάτης είναι περίπου 50 ετών, η πιθανότερη πρόταση θα είναι το πράσινο τσάι», εξηγεί η εκπρόσωπος της εταιρίας.

Μία γυναίκα στα 20 της θα δεχτεί πρόταση να πιεί κάποιο τσάι ή κάποιο προϊόν με μικρή περιεκτικότητα ζάχαρης, αφού αυτά έχουν δείξει οι έρευνες αγοράς.

Η εταιρία έχει τοποθετήσει δοκιμαστικά ένα τέτοιο μηχάνημα σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό του Τόκιο, αλλά σκοπεύει να προσθέσει άλλα πέντε  στον κεντρικό σταθμό του Τόκιο με σχέδια για επέκταση του δικτύου σε άλλους κεντρικούς σταθμούς του Τόκιο και σε γειτονικά προάστια μέχρι τις αρχές του 2011.
 

www.newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)