Ίσως να είμαστε η τελευταία γενιά που θα βρίσκει ελεύθερα ψάρια !!!

 
Εξαντλούνται τα αποθέματα αλιευμάτων διεθνώς !!!
 
Σήμα κινδύνου για τη θαλάσσια ζωή κρούουν επιστήμονες σε ολόκληροι τον κόσμο καθώς αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα περιορισμού της αλιείας ίσως να είμαστε η τελευταία γενιά που θα βρίσκει ελεύθερα αλιεύματα στις θάλασσες. 

Ήδη ποικιλίες ψαριών, όπως ο σολομός της Αλάσκα κινδυνεύει με αφανισμό, την ώρα που το 2011  η κατανάλωση αλιευμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο έφθασε το ρεκόρ των 17 κιλών ανά άτομο. Κατά μέσο όρο η κατανάλωση αλιευμάτων έχει αυξηθεί τέσσερεις φορές από το 1950. 

Μεγάλες θαλάσσιες εκτάσεις στους βυθούς της Μεσογείου και της Αδριατικής θάλασσας είναι ήδη νεκρές, ενώ σχεδόν το 25% των αλιευμάτων που καταναλώνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες ψαρεύεται σε μη ευρωπαϊκά ύδατα κυρίως σε αφρικανικά. 
 
Οι μεγάλες τράτες που καταστρέφουν ανεξέλεγκτα τα πλούσια ακόμα ύδατα της δυτικής Αφρικής ενδέχεται να οδηγήσουν στον αφανισμό των αλιευμάτων στην περιοχή μέσα σε 30 μόνο χρόνια. 
 
Τα αλιεύματα στις τροπικές θάλασσες αναμένεται να μειωθούν κατά 40% μέχρι το 2050 κάτι που θα έχει άμεση επίπτωση σε περίπου 400 εκατομμύρια ανθρώπους που τρέφονται αποκλειστικά με αλιεύματα. 
 
Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύει το BBC ήδη περισσότερα από τα μισά ψάρια που καταναλώνονται διεθνώς προέρχονται από ιχθυοκαλλιέργειες, στην Κίνα το ποσοστό αγγίζει το 80%,  με αποτέλεσμα το πρόβλημα να διογκώνεται, καθώς τα μεγαλύτερα ψάρια όπως ο τόνος και ο σολομός χρειάζονται τεράστιες ποσότητες τροφής, κυρίως αντσούγιες και γαύρους, με αποτέλεσμα να απειλούνται και αυτά τα είδη.
 
Ένα ακόμα πρόβλημα που προκαλεί η υπεραλίευση είναι αυτό με τα θαλασσοπούλια. Ολόκληροι πληθυσμοί άλμπατρος κινδυνεύουν ήδη με εξαφάνιση εξαιτίας της αδυναμίας τους να βρουν τροφή. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)